Κυνική ομολογία: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα γιατί έχει κέρδος απ' αυτό - iefimerida.gr

Κυνική ομολογία: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα γιατί έχει κέρδος απ' αυτό

Κυνική ομολογία: Η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα γιατί έχει κέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πράξη αλληλεγγύης, αλλά υπέρ των γερμανικών συμφερόντων, αποτελεί η διάσωση της Ελλάδας», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Die Welt», ο Φόλκερ Κάουντερ, ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγάλοι, ζητεί υπομονή από τους συμπατριώτες του και εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την στάση του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη, αλλά είναι δυνατή. Και ως προς αυτό, το πακέτο διάσωσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η διάσωση. Είμαστε μια χώρα προσανατολισμένη στις εξαγωγές. Η διάσωση της Ελλάδας αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αλλά είναι υπέρ των δικών μας συμφερόντων», επισημαίνει ο κ. Κάουντερ

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ότι ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του.

Δείχνει δε κατανόηση για τους Έλληνες συνταξιούχους οι οποίοι, όπως λέει, αναρωτιούνται τι σχέση έχουν αυτοί με την κρίση. «Εκείνο, όμως, για το οποίο δεν μπορώ να δείξω κατανόηση είναι οι ρητορικές εξάρσεις που ακούω από Έλληνες πολιτικούς. Θεωρώ ότι οι πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει κατανόηση για τις μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνει.

Κατανόηση, πάντως, δείχνει ο ίδιος και για τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθούν και να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Μια χώρα η οποία επί δεκαετίες δεν είχε σωστές δομές, δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να λειτουργήσει άψογα», εξηγεί.

Ερωτηθείς σχετικώς με την στάση της νέας Δημοκρατίας, ο πολιτικός της CDU επισημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του κόμματος και προσθέτει: «Έχει πάρει πάρα πολύ χρόνο μέχρι η Νέα Δημοκρατία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, ωστόσο τώρα στο κόμμα κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ