Βρετανία: Κανένας Ευρωπαίος δεν θα απελαθεί λόγω Brexit - iefimerida.gr

Βρετανία: Κανένας Ευρωπαίος δεν θα απελαθεί λόγω Brexit

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, είπε σήμερα στους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία να μην ανησυχούν για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να απελαθούν.

Ωστόσο, μιλώντας ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου, ο Ντέιβις δήλωσε ότι ένα αγκάθι σε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μπορεί να αφορά τα δικαιώματα ψήφου σε άλλες χώρες, κάτι που οι Βρετανοί υπουργοί ίσως πρέπει να διευθετήσουν μέσω διμερών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντέιβις δήλωσε επίσης ότι αναμένει η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξουν έως τα τέλη Μαρτίου σε μια μεταβατική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να υπόκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά τη μεταβατική περίοδο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι «κράτος βασάλος» στην ΕΕ κατά τη μεταβατική περίοδο

«Όχι, δεν είμαστε», δήλωσε ο Ντέιβις, ερωτηθείς από τον βουλευτή Τζέικομπ Ρις-Μογκ, που είναι υπέρ του Brexit, εάν η Βρετανία θα είναι ένα «κράτος βασάλος», διότι θα συνεχίσει προσωρινά να αποδέχεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.


«Εάν αυτό αφορούσε στο άπειρον, η απάντησή μου πιθανόν να ήταν ‘ναι’, αλλά η απάντηση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα: ‘όχι’».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ