Δημοσκόπηση Bild: Το 50% των Γερμανών δεν θεωρεί τον μεγάλο συνασπισμό καλό για τη Γερμανία - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Bild: Το 50% των Γερμανών δεν θεωρεί τον μεγάλο συνασπισμό καλό για τη Γερμανία

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών είναι καλός για την Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, ο ένας στους δύο , δηλαδή το 50%, δεν την θεωρεί καλή.

Επίσης, τo 42% πιστεύει ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και αμφιβάλλει γι αυτό το 33% .

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είναι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να επιβάλουν τις απόψεις τους στις διερευνητικές συζητήσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το 16% πιστεύει ότι αυτό το κατάφερε το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας (CSU), δηλαδή συνολικά ο ένας στους δύο πιστεύει ότι επικράτησαν τα δύο Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα. Τα ευρήματα είναι συντριπτικά κατά των Σοσιαλδημοκρατών, αφού μόνο το 10% απάντησε ότι αυτοί επικράτησαν κατά τις διερευνητικές συζητήσεις. Το 29% απάντησε ότι ούτε οι μεν, ούτε οι δε, επέβαλαν τις απόψεις τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Δημοσκόπηση Bild Μέρκελ Σουλτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ