Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν - iefimerida.gr

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός ισχυρίστηκε ψευδώς πως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι παρόν στην περιοχή Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία.

Κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν», δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF, στο Reuters.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 260 μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρησή του στο Αφρίν.

Ο Χελίλ πρόσθεσε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στον αριθμό των απωλειών στους κόλπους των SDF και των YPG.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ωστόσο, ότι έχουν σκοτωθεί κάποια μέλη και των δύο δυνάμεων, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα.

Ο Χελίλ σημείωσε τέλος, ότι οι SDF έχουν σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων και του συμμαχικού τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ