Τίλερσον: Υπεύθυνη η Ρωσία για τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία - iefimerida.gr

Τίλερσον: Υπεύθυνη η Ρωσία για τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία

Ο Ρεξ Τίλερσον (Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συριακή κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμη χημικά όπλα, μετά την ύποπτη επίθεση με χλώριο στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το γεγονός αυτό στη Ρωσία.

"Μόνο χθες, περισσότεροι από 20 πολίτες, κυρίως παιδιά, έπεσαν θύματα μιας φερόμενης επίθεσης με αέριο χλώριο", είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μιλώντας στο Παρίσι μετά από τη σύνοδο κατά της χρήσης των χημικών όπλων. "Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ανατολική Γούτα εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ο (πρόεδρος της Συρίας) Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του", πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι όποιος και αν εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις, "η Ρωσία φέρει σε τελική ανάλυση την ευθύνη για τα θύματα στην Ανατολική Γούτα και για τους αμέτρητους άλλους Σύρους που στοχοθετήθηκαν με χημικά όπλα" αφότου η ρωσικές δυνάμεις ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρεξ τιλερσον Συρία ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ