«Ακυρο» το παγκόσμιο ρεκόρ των 60 μ.; -Γιατί μπορεί να μην αναγνωριστεί - iefimerida.gr

«Ακυρο» το παγκόσμιο ρεκόρ των 60 μ.; -Γιατί μπορεί να μην αναγνωριστεί

Ο Κρίστιαν Κόλμαν (Φωτογραφία: AP/ Tim Ireland)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κρίστιαν Κόλμαν πανηγύρισε την Παρασκευή, πιστεύοντας ότι «έγραψε» το όνομά του στη λίστα των παγκοσμίων ρεκόρ του στίβου. Υπάρχει όμως ένα ενδεχόμενο αυτό να μην γίνει τελικά.

Ο Αμερικανός σπρίντερ τερμάτισε σε 6.37 στα 60 μ., σε αγώνες στη Νότια Καρολίνα. Επίδοση που είναι καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος, το οποίο είχε πετύχει ο συμπατριώτης του Μορίς Γκριν, το 1998.

Ομως, σύμφωνα με την Marca, είναι πιθανό η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) να μην αναγνωρίσει τελικά την επίδοση αυτή ως παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με τη Marca. Ο λόγος είναι ότι το κλειστό στάδιο στο οποίο έτρεξε ο Κόλμαν δεν διαθέτει ηλεκτρονικούς βατήρες εκκίνησης, μία σημαντική προϋπόθεση που έχει θέσει η IAAF για την αναγνώριση ρεκόρ σε αυτό το αγώνισμα.

Το... ειρωνικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως ούτε το κλειστό της Μαδρίτης, όπου είχε σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκριν, είχε ηλεκτρονικούς βατήρες. Μόνο που τότε, το 1998, αυτή δν ήταν μία από τις βασικές προϋποθέσεις της IAAF.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ