Σε χειρότερη τροχιά το ελληνικό χρέος -Οι προβλέψεις της Κομισιόν - iefimerida.gr

Σε χειρότερη τροχιά το ελληνικό χρέος -Οι προβλέψεις της Κομισιόν

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειρότερη τροχιά του ελληνικού χρέους, σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, προβλέπει η Κομισιόν.

Το Bloomberg δημοσίευσε την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, από την Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι αυτό θα διαγράψει χειρότερη πορεία.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το 181,1% το 2017, το 165% το 2020, το 127,2% το 2030 και το 96,4% το 2060. Οι προβλέψεις είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι προβλεπόταν στο κλείσιμο της προηγούμενης αξιολόγησης, τον Ιούνιο.

Αυτή η χειρότερη πορεία του χρέους υπογραμμίζει την πιθανότητα ότι η τελική ανάλυση βιωσιμότητας, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα επιβεβαιώσει την ανάγκη περαιτέρω επαναπροσδιορισμού των ελληνικών δανείων, ιδιαίτερα αν καθυστερήσει η οικονομική ανάπτυξη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, η Κομισιόν στην ανάλυσή της εγείρει ερωτήματα για το αν πρέπει το προβλεπόμενο μέγεθος του «μαξιλαριού» της Ελλάδας πρέπει να επανεκτιμηθεί, καθώς τα 10,2 δισ. ευρώ που καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες για λιγότερο από 10 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος.

Ενα «μαξιλάρι» 17 δισ. ευρώ θα κάλυπτε τις χρηματοδοτικές ανάγκες για έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ 20,3 δισ. θα κάλυπταν τις ανάγκες έως τα τέλη του 2019 και περίπου 30 δισ. έως τα τέλη του 2020, αναφέρει η Κομισιόν στην έκθεσή της.

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που μίλησε στο Bloomberg, οι δανειστές ανησυχούν ότι όταν η Αθήνα γλιτώσει από τη διαρκή επιτήρηση, οι Ελληνες πολιτικοί θα είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν σε πολιτικές που οδήγησαν στην «έκρηξη» των δημοσιονομικών το 2009.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρέος Κομισιόν μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ