Left Media: Οι εργαζόμενοι στο «Κόκκινο» να δεχθούν 20% μείωση αποδοχών για να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός - iefimerida.gr

Left Media: Οι εργαζόμενοι στο «Κόκκινο» να δεχθούν 20% μείωση αποδοχών για να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν μειωθεί το συνολικό κόστος, τότε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Left Media.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η αποδοχή της πρότασης για μείωση 20% των μικτών αποδοχών των εργαζομένων που λαμβάνουν πάνω από 750 ευρώ καθαρά είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει τρεις απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Left Media:

«Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η πρώτιστη έγνοια του Διοικητικού Συμβουλίου της Left Media είναι η επιβίωση του ραδιοφώνου και επιδίωξή μας παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί στην απαραίτητη συνεννόηση για βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, μη αποδεχόμενοι ότι η συρρίκνωση του κόστους και η αποδοχή της πρότασης της διοίκησης για μείωση στο 20% των μικτών τους αποδοχών μόνο για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν πάνω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Στον ραδιοσταθμό δεν έχει γίνει καμία μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των εργαζομένων στον καιρό της κρίσης, αλλά πλέον τα οικονομικά προβλήματα είναι τέτοια που χωρίς τη συρρίκνωση του συνολικού κόστους (με το μισθολογικό κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ το 70%), ο ραδιοσταθμός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τον σταθμό κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια.

Το ΔΣ του σταθμού θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του 105,5 Στο Κόκκινο και είναι ανοιχτό σε διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Left Media Στο Κόκκινο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ