Συγκλονιστική έκθεση αποτυπώνει την ψυχική υγεία των γυναικών στην εγκυμοσύνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονιστική έκθεση αποτυπώνει την ψυχική υγεία των γυναικών στην εγκυμοσύνη [εικόνες]

Instagram/camille.sanson
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tουλάχιστον μία στις δέκα γυναίκες θα εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα ή και κατάθλιψη στην περιγεννητική περίοδο (κύηση και λοχεία), ενώ ο κίνδυνος σοβαρής μείζονος κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της κύησης είναι 3-6% των εγκύων, κατ' έτος.

Μια φωτογράφος αποτυπώνει μέσα από μια συγκλονιστική έκθεσητις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν στην περίοδο της κύησης και το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό.

To έργο της Καμίλ Σανσόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής της εμπειρίας που πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

«Η εγκυμοσύνη είναι συχνά ένα τόσο ευάλωτο και μοναχικό διάστημα για τις γυναίκες», τονίζει η φωτογράφος και συμπληρώνει: «Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσετε στην κατάθλιψη».

Δείτε φωτογραφίες μιας έκθεσης που αποτυπώνει την ψυχική υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψυχική υγεία Εγκυμοσύνη κατάθλιψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ