Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και στο εξωτερικό -Συμπλοκές με Σκοπιανούς στη Μελβούρνη [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και στο εξωτερικό -Συμπλοκές με Σκοπιανούς στη Μελβούρνη [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήρια κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκαν και στο εξωτερικό, από Ελληνες της διασποράς.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη, στη Στουτγκάρδη και στο Λονδίνο.

Μελβούρνη, συμπλοκές με Σκοπιανούς

Στο συλλαλητήριο-πορεία της Μελβούρνης, όπου ζουν πάνω από 300.000 Ελληνες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Ωστόσο, εκεί σύμφωνα με διάφορες αναφορές, σημειώθηκαν και συμπλοκές, όταν κάποιοι Σκοπιανοί προκάλεσαν τους Ελληνες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρής έκτασης συμπλοκές.

Congratulations to the Hellenes of Melbourne. Macedonia is one and its in Greece #Συλλαλητηριο #Μακεδονια pic.twitter.com/dRcSXZ5zbR

Στουτγκάρδη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Στουτγκάρδη, με τους Ελληνες, με σημαίες στα χέρια, να πραγματοποιούν πορεία και να φωνάζουν συνθήματα.

Ουτε αυτο θα δειξουν τα καναλια . #Συλλαλητηριο και στην Στουτγκαρδη για την Μακεδονια #ert_xeftiles pic.twitter.com/vIp92j8pyJ

Οι Ελληνες της Βρετανίας συγκεντρώθηκαν σε Λονδίνο και Μάντσεστερ

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, στο Λονδίνο το συλλαλητήριο διεξήχθη από απλούς πολίτες. Συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα με σημαίες, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία, είπαν συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά, υπό βροχή.

Plus500
Η συγκέντρωση στο Λονδίνο διοργανώθηκε από τον Μιχάλη Αράπη, Νομικό και Αντιπρόεδρο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρόεδρό του, Δρα. Κική Σονίδου.

Στο Μάντσεστερ οργανώθηκε από μια ανεξάρτητη κίνηση μελών της ελληνικής κοινότητας. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών φορέων.

«Σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ώστε από το Ηνωμένο Βασίλειο να ακουστεί σε όλη την Οικουμένη ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο Ελληνική! Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρούνται ούτε είναι διαπραγματεύσιμα!» δήλωσαν οι διοργανωτές.

Από το παγωμένο Λονδίνο διαδηλώνουμε για τη #Μακεδονια μας! Η ομογένεια κοντά σας αδέρφια Μακεδόνες! pic.twitter.com/Ot5n4bVa4G

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ