Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες]

Ο Τζόζεφ Φορντ φωτογραφίζει και η Νίνα Ντοντ πλέκει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, δεν είναι οφθαλμαπάτη. Ούτε photoshop, ούτε καμιά άλλου είδους παρέμβαση στον υπολογιστή. Είναι μοντέλα, καμουφλαρισμένα μέσα στον περίγυρό τους.

Το «πλεχτό καμουφλάζ» είναι το πνευματικό τέκνο του φωτογράφου Τζόζεφ Φορντ (Joseph Ford), ο οποίος δούλεψε μαζί με τη φίλη του Νίνα Ντοντ (Nina Dodd) που πλέκει. Έφτιαξαν μια σειρά από πλεκτά πουλόβερ - στο χέρι, όχι μηχανής. «Όλα τα ρούχα είναι αληθινά, δεν είναι αποτέλεσμα photoshop» τονίζει ο Φορντ.

Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα μοτίβα των πλεχτών ήταν τέτοια που να ταιριάζουν απόλυτα με διάφορα φόντα στην πόλη, τη θέση σ' ένα λεωφορείο, έναν τούβλινο τοίχο, το κουλουάρ αγώνα δρόμου σε ένα στάδιο. Οι πλεχτές συνθέσεις στη φωτογράφιση συντονίστηκαν με προσοχή ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στον περίγυρο. «Απόλυτα». Να «χάνονται» μέσα σ' αυτόν.

Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα που επιλέχτηκαν για τη φωτογράφιση, αναγνωρίζουμε τις πολύ γνωστές Γαλλίδες δίδυμες Μαντί και Μονέτ Μαλρού.

Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αναγνωρίζουμε και τον καλλιτέχνη δρόμου Monsieur Chat, ο οποίος σε τοίχο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ζωγράφισε μια από τις γάτες του - που είναι στο σήμα κατατεθέν του - και φωτογραφήθηκε μπροστά από αυτήν.

Πλεχτά καμουφλάζ! Εγιναν ένα με την... πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πόση χαρά γεννά το παιχνίδι των Φορντ και Ντοντ!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ