Δανέλλης: Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από εταίρους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Δανέλλης: Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από εταίρους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δυστυχώς, η πολιτική μας κουλτούρα ενοχοποιεί βουλευτή της αντιπολίτευσης, όταν συμφωνεί με κυβερνητική πρόταση, ενώ αντιθέτως τον αθωώνει όταν πάει κόντρα στις αρχές του, ακολουθώντας την αντιπολίτευση».

Aυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, αναφερόμενος στην επιλογή του να απέχει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου και της ρύθμισης για την κήρυξη των απεργιών και εξηγεί ότι «για να συνδυάσω στάση συνέπειας προς τις απόψεις μου και υπευθυνότητας σε σχέση με το κόμμα μου επέλεξα να απέχω της ψηφοφορίας».

Παράλληλα κάνει λόγο για «εμμονές και οι ιδεοληψίες ορισμένων», «συχνές συναντήσεις «βαθέως κράτους, με βαθύ κόμμα» που διαρκώς υπονομεύουν την προσπάθεια» της κυβέρνησης αλλά σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ως μονόδρομο τη μετατόπισή τους σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή της Αριστεράς. «Φαίνεται ότι οι διεργασίες και αναζητήσεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας δεν τους αφήνουν αδιάφορους» τονίζει. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ ο κ. Δανέλλης υποστηρίζει ότι «το ερώτημα δεν είναι τι μας ικανοποιεί, αλλά τι είναι δυνατό να περισωθεί από τις άφρονες επιλογές του '90, που οδήγησαν στην αναγνώριση της FYROM ως σκέτη «Μακεδονία» από τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών του ΟΗΕ».

Τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος για την ονομασία και σημειώνει ότι «αρνούμενοι να αναλογιστούμε τι χάσαμε και τι κερδίσαμε τα 26 αυτά χρόνια, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από εταίρους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αλλά και τους γείτονες μας στα Βαλκάνια». «Η ήττα μιας λανθασμένης πολιτικής, μην εξελιχθεί σε μια εθνική ήττα» υπογραμμίζει. Τέλος ο βουλευτής του Ποταμιού λέει όχι στην απλή αναλογική, αλλά και «στη διατήρηση του παραμορφωτικού, καλπονοθευτικού μπόνους των 50 εδρών» και προσθέτει ότι «ο σταυρός προτίμησης, θεμέλιο του πελατειασμού, θα πρέπει μέσω της δημοκρατικοποίησης της λειτουργίας των κομμάτων να ξεπεραστεί».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ