Γιούνκερ: Μέχρι τις 20 Μαρτίου η πρώτη δόση για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Μέχρι τις 20 Μαρτίου η πρώτη δόση για την Ελλάδα

Γιούνκερ: Μέχρι 20 Μαρτίου η πρώτη δόση για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει εκταμιευθεί η νέα δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απευθυνόμενος στην οικονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε πως «Η πρώτη δόση θα εκταμιευτεί στις 20 Μαρτίου το αργότερο» προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα έχει μέχρι τότε εγκρίνει όλους τους όρους.

Όσον αφορά τον ESM, ο επικεφαλής του Eurogroup, σημείωσε ότι οι χώρες τις Ευρωζώνης θα πρέπει να καταβάλουν τα απαιτούμενα κεφάλαια σε δύο δόσεις, ενώ πρότεινε να μεταφερθούν σε αυτόν όσα κεφάλαια του EFSF δεν χρησιμοποιηθούν. Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι το δεύτερο πρόγραμμα διαφέρει από το πρώτο, διότι «αφορά στα πολύ αναγκαία μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες όσον αφορά στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, σημειώνει ότι αυτές είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο άνοιγμα κλειστών τομέων της ελληνικής οικονομίας, το εργασιακό δίκαιο και σειρά μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

«Για να δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες στην ανάπτυξη, πρέπει όλα τα κοινοτικά μέσα να ενεργοποιηθούν. Αυτό ισχύει κυρίως για τα διαθέσιμα κονδύλια στα διάφορα διαρθρωτικά Ταμεία της Ένωσης, των οποίων η Ελλάδα χρησιμοποίησε μόνο το 20% αυτού που της αναλογούσε, διότι δεν μπορούσε να τα απορροφήσει» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ