Στα ύψη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις απολύσεις στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» - iefimerida.gr

Στα ύψη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις απολύσεις στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο»

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απολύσεις προσωπικού από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 αποτέλεσαν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στον απόηχο της σκληρής κόντρας που ήδη εξελίσσεται για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις επικρίσεις της ΝΔ γαι τις απολύσεις ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει λειτουργήσει ως υπηρέτης και προστάτης των μεγαλοαφεντικών των καναλιών.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για διαρκή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, αναφέρεται στην πρόταση βιωσιμότητας που έγινε στους εργαζόμενους αλλά απορρίφθηκε από αυτούς, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι υποκριτικά ενδιαφέρεται για την τύχη των εργαζομένων στον τομέα της ενημέρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των «θαλασσοδανείων» τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και μισθούς.

Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι. Η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του.

Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε».

ΝΔ: Αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση για απόλυση των απλήρωτων εργαζομένων από τον ραδιοφωνικό σταθμό που είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, σημείωσε χαρακτηριστικά

«Με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΛΑΕ: Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους ζητά η Λαϊκή Ενότητα.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «δεν αρκείται μόνο στο να ανέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, αλλά -σαν έτοιμη από καιρό- την φέρνει μέσα στους κόλπους ακόμα και των επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε άμεση σχέση μαζί της».

Οπως τονίζει η ΛΑΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, «απέλυσε 3 εργαζομένους από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», οι οποίοι είχαν καταγγείλει τη διεύθυνση του σταθμού στο ΣΕΠΕ, ένα όργανο που θεωρητικά υπάρχει για να επιβλέπει τους εργοδότες και να μην τους επιτρέπει να αυθαιρετούν εις βάρος των εργαζομένων. Μα όταν ο εργοδότης είναι το ίδιο το κυβερνών κόμμα, που προΐσταται πολιτικά του φορέα, τότε η πολιτική ηγεσία του ΣΕΠΕ σφυρίζει αδιάφορα στις καταγγελίες των εργαζομένων».

Κατά την ΛΑΕ «είναι φανερό ότι οι απολύσεις των τριών εργαζομένων, που όλως τυχαίως κατέφυγαν προηγουμένως στο ΣΕΠΕ για να δικαιωθούν, έχουν καθαρά εκδικητικά κίνητρα και εκφοβιστικό χαρακτήρα για τους υπόλοιπους».

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις και απαιτεί:

1) Την άμεση ανάκληση τους που αποτελεί και αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων στο Κόκκινο,

2) Την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους,

3) Τον σεβασμό των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία η διοίκηση του σταθμού, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, παραβιάζει κατάφωρα και αυθαίρετα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ