«Πρεμιέρα» σήμερα για την εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει Κίνα-Βουδαπέστη [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πρεμιέρα» σήμερα για την εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει Κίνα-Βουδαπέστη [εικόνες]

Θα γίνεται κάθε Παρασκευή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά εμπορευμάτων, που συνδέει το λιμάνι της πόλης Σιαμέν στην Ανατολική Κίνα με τη Βουδαπέστη, ξεκίνησε σήμερα.

Περίπου στις 10.45 το πρωί, ένα τρένο με 35 κοντέινερ έφυγε από τη Σιαμέν, μεταφέροντας προϊόντα αξίας περίπου 3,5 εκατ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά προϊόντα, ρούχα, παπούτσια και οικοδομικά υλικά.

«Πρεμιέρα» σήμερα για την εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει Κίνα-Βουδαπέστη [εικόνες]   | iefimerida.gr 0


Το ταξίδι των 11.595 χιλιομέτρων, με μία στάση στην πόλη Σιαν της Νοτιοδυτικής Κίνας, θα διαρκέσει 18 ημέρες. Θα γίνεται κάθε Παρασκευή, διευκολύνοντας τη μεταφορά προϊόντων της Σιαμέν και της Νοτιοανατολικής Κίνας στην Ευρώπη.

«Πρεμιέρα» σήμερα για την εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει Κίνα-Βουδαπέστη [εικόνες]   | iefimerida.gr 1

Η πόλη έχει σιδηροδρομικές γραμμές προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων της Γερμανίας και της Ρωσίας, με περισσότερα από 200 ταξίδια να έχουν πραγματοποιηθεί από το 2015 που ξεκίνησαν οι μεταφορές στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ