Ο Τραμπ στηρίζει το κίνημα κατά των αμβλώσεων -Απόψε η 45η πορεία τους στην Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Ο Τραμπ στηρίζει το κίνημα κατά των αμβλώσεων -Απόψε η 45η πορεία τους στην Ουάσινγκτον

Το 49% των Αμερικανών είναι υπέρ των αμβλώσεων και το 46% κατά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα απευθύνει λόγο προς τους ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων στη διάρκεια της ετήσιας πορείας τους με την ονομασία March for Life (Πορεία για τη Ζωή) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Τραμπ αναμένεται να απευθυνθεί στους συμμετέχοντες στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, μέσω δορυφόρου από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου σήμερα το απόγευμα.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε εκφωνήσει ομιλία στους συμμετέχοντες στην πορεία αυτή το 1987, ενώ ο Τζορτζ Ου. Μπους το είχε κάνει δύο φορές, το 2003 και το 2004.
«Ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τη ζωή των αγέννητων μωρών και είναι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός», δήλωσε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι διοργανωτές της πορείας, της μεγαλύτερης διαδήλωσης κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, εξήραν τις πολιτικές του Τραμπ που περιορίζουν την πρόσβαση στις αμβλώσεις. Μεταξύ των πολιτικών αυτών περιλαμβάνονται προσπάθειες να περιοριστεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση προς οργανώσεις που προσφέρουν αμβλώσεις.

Ο Τραμπ είχε ζητήσει πέρυσι από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, γνωστό αντίπαλο των αμβλώσεων, να απευθυνθεί στους συμμετέχοντες στην πορεία, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει επίσης δεσμευθεί να διορίσει περισσότερους δικαστές που στηρίζουν την ανατροπή της απόφασης που έλαβε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στα περισσότερα στάδια της κύησης. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Η Πορεία για τη Ζωή, στη διάρκεια της οποίας οι δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες ζητούν την ανατροπή της απόφασης αυτής, ξεκινά από το πάρκο National Mall και καταλήγει στα σκαλιά του κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πραγματοποιείται εδώ και 45 έτη κάθε χρόνο κοντά στην επέτειο της απόφασης.

Ο Πολ Ράιαν, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα εκφωνήσει επίσης ομιλία.
Ο Τραμπ στο παρελθόν ήταν υπέρμαχος των αμβλώσεων, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του το 1999, όταν ακόμη ήταν ένας διάσημος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, ότι αν και «μισώ την ιδέα της άμβλωσης, είμαι υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή».
Ωστόσο στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η άποψή του «άλλαξε», χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «κατά των αμβλώσεων, με εξαιρέσεις», όπως οι υποθέσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Μάλιστα ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τελικά θα ανατραπεί και κάθε πολιτεία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup, το 49% των Αμερικανών είναι υπέρ των αμβλώσεων και το 46% κατά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ