Ο Χρήστος Παπουτσής αποχώρησε με αιχμές από το υπουργείο - iefimerida.gr

Ο Χρήστος Παπουτσής αποχώρησε με αιχμές από το υπουργείο

Ο Χρήστος Παπουτσής αποχώρησε με αιχμές από το υπουργείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά των δικαστικών αρχών άφησε ο Χρήστος Παπουτσής κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας πως οι προσπάθειες που γίνονται από την Ελληνική Αστυνομία, δεν εξαργυρώνονται, διότι οι δικαστές δεν «εκμεταλλεύονται το έργο που γίνεται».

Ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε πως η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει τους οφειλέτες του Δημοσίου, όμως οι δικαστικές αρχές τους αφήνουν ελεύθερους. Αναφερόμενος στην λειτουργία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, όπως παρατήρησε με έμφαση, «ιδρύθηκε και λειτουργεί με προσωπική έμπνευση και επιλογή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», ο παραιτηθείς - προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι προσπάθειές μας δυστυχώς δεν "εξαργυρώνονται", δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Παπουτσής συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αδιάψευστα επ' αυτού είναι και πάλι τα στατιστικά στοιχεία, καθώς από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο 4μηνο σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δε για κακουργηματικής φύσεως οφειλές, αφήνονται επίσης ελεύθεροι με αποφάσεις των ανακριτών, χωρίς περιοριστικούς όρους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν ουσιαστικά, οικονομικά το Δημόσιο, όπως θα ήταν η καταβολή μιας υψηλής εγγυήσεως».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ