SPD: Δεν χρειαζόμαστε νουθεσίες από τους χριστιανοκοινωνιστές - iefimerida.gr

SPD: Δεν χρειαζόμαστε νουθεσίες από τους χριστιανοκοινωνιστές

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε υπερήφανοι για τον σοβαρό και σε βάθος διάλογο των Σοσιαλδημοκρατών επί της συμφωνίας των διερευνητικών συζητήσεων», δήλωσε ο γ.γ. του SPD, Λαρς Κλίνγκεμπάιλ.


«Είμαστε υπερήφανοι για τον σοβαρό και σε βάθος διάλογο των Σοσιαλδημοκρατών επί της συμφωνίας των διερευνητικών συζητήσεων. Από αυτές μπορεί να παραδειγματιστεί το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας», είπε χαρακτηστικά ο Λαρς Κλίνγκεμπάιλ, σε σημερινή του συνέντευξη στη "Neue Osnabrücker Zeitung", αποκρούοντας τις νουθεσίες του Χριστιανοκοινωνιστή (CSU), πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, «να συνενωθούν τώρα όλοι στο SPD για να σχηματισθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού».


Ο Κλίνγκεμπάιλ πρόσθεσε δηκτικά: «Είναι μάλλον μια έκκληση στο ίδιο του το κόμμα».


Το ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών επέκρινε επίσης στη συνέντευξή του τις δηλώσεις τον Aλεξάντερ Ντόμπριντ, επικεφαλής του CSU, αμέσως μετά τη λήξη των διερευνητικών συζητήσεων ως «ελάχιστα εποικοδομητικές», τον κατηγόρησε δε ότι «επιβαρύνει το κλίμα άνευ λόγου με φράσεις του τύπου “απαιτείται θάρρος αντί πλαδαρού ζελέ” τις οποίες απευθύνει στους Σοσιαλδημοκράτες.

To SPD δεν χρειάζεται συμβουλές από την Βαυαρία ούτε από την οικονομική επιτροπή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU)», η οποία συνέστησε χθες στους Σοσιαλδημοκράτες "να επιστρέψουν στην αντιπολίτευση για να αναδιοργανωθούν και να επιλύσουν τα προβλήματα ηγεσίας που έχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ