Τρόμος σε σχολείο στη Ρωσία από επίθεση με τσεκούρι και μολότοφ – 7 τραυματίες [βίντεο] - iefimerida.gr

Τρόμος σε σχολείο στη Ρωσία από επίθεση με τσεκούρι και μολότοφ – 7 τραυματίες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόμο έσπειρε ένας νεαρός όταν εισέβαλε οπλισμένος με τσεκούρι σε γυμνάσιο πόλης της Σιβηρίας και προσπάθησε να το πυρπολήσει.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας. Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης Ουλάν Ουντέ, πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Μπουριατίας επτά άτομα τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου και του δράστη, που αυτοτραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο νεαρός εισέβαλε στο γυμνάσιο συνοικίας της Ουλάν Ουντέ, που απέχει περίπου 100 χλμ από τη λίμνη Βαϊκάλη, και επιτέθηκε σε μια καθηγήτρια και τουλάχιστον τρεις μαθητές, ενώ φέρεται να έκοψε τα δάχτυλα ενός θύματος.

Σύμφωνα με μια μαρτυρία ο μαθητής ονόματι «Άντον», αγνώστων λοιπών στοιχείων, μπήκε οπλισμένος με τσεκούρι και βόμβα μολότωφ στο σχολείο, κατευθύνθηκε σε μια απ’ τις αίθουσες όπου τμήμα της Α΄τάξης έκανε μάθημα Φιλολογίας κι ανοίγοντας την πόρτα πέταξε μέσα τη βόμβα μολότωφ προκαλώντας πανικό. Η καθηγήτρια προσπάθησε να προστατέψει τα παιδιά και όρμηξε στον δράστη, που τη χτύπησε με το τσεκούρι προτού επιτεθεί στους μαθητές.

Πάνω από 500 άτομα απομακρύνθηκαν από το σχολείο, αλλά ευτυχώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Опубликовано первое видео с места нападения на школу под Улан-Удэ https://t.co/WY1Tas0iaY#Школа #Происшествия pic.twitter.com/dkbkllrDDT

Τρόμος σε σχολείο στη Ρωσία από επίθεση με τσεκούρι και μολότοφ – 7 τραυματίες [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ο δράστης είχε ενημερώσει νωρίτερα για τα σχέδιά του μέσω Viber μια από τις μαθήτριες. «Της είπε να μην πάει σχολείο γιατί θα γίνει μακελειό», δήλωσε μια κάτοικος της περιοχής στο Ruptly.

Ο νεαρός φέρεται να ζήτησε από φίλους του να μετάσχουν στα σχέδιά του, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Η μαρτυρία μιας μαθήτριας που έζησε τον τρόμο της επίθεσης συγκλονίζει: «Κάναμε μάθημα όταν κάποιος μπήκε στην τάξη και πέταξε μια βόμβα μολότωφ. Το μπουκάλι εξερράγη, οι κουρτίνες έπιασαν φωτιά κι όλοι έτρεξαν έξω.», Όπως είπε το κορίτσι, ο δράστης έριξε μια απ’ τις συμμαθήτριές της στο έδαφος και τη χτύπησε αρκετές φορές στο κεφάλι με το τσεκούρι. Ένα άλλο κορίτσι το έκοψε στο πρόσωπο. «Ήταν ένας εφιάλτης!», είπε η νεαρή αυτόπτης μάρτυς.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα 12 άτομα τραυματίστηκαν στην πόλη Περμ όταν ένας μαθητής της κι ένας πρώην συμμαθητής του μπήκαν στο κτίριο οπλισμένοι με μαχαίρια και επιτέθηκαν σε μια καθηγήτρια και εννέα μαθητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ σχολείο ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ