Τσαβούσογλου: Θα επέμβουμε στην Αφρίν της Συρίας -Δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Θα επέμβουμε στην Αφρίν της Συρίας -Δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επέμβει στην Αφρίν και την Μανμπίτζ της Συρίας για να αντιμετωπίσει την απειλή που δημιουργεί μια κουρδική πολιτοφυλακή

Η Άγκυρα πρόσθεσε ότι η δυσπιστία της έναντι των ΗΠΑ συνεχίζεται ενώ η Ρωσία δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στην τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν. Η Μόσχα θα πρέπει να συντονιστεί μαζί της αναφορικά με την κατάσταση των ρώσων παρατηρητών εκεί.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως η Άγκυρα θα συντονιστεί με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για μια αεροπορική επιχείρηση στην Αφρίν.

Η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας έχει εξοργίσει την Τουρκία, ιδιαίτερα αφού ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεθοριακής δύναμης 30.000 μελών που θα περιλαμβάνει την YPG.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε χθες πως συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου για να αποσαφηνίσουν το ζήτημα και πρόσθεσε πως η κατάσταση «έχει περιγραφεί εσφαλμένα».

Εντούτοις ο Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στο CNN Turk ότι η Τουρκία θα επέμβει στην Αφρίν και τη Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τη YPG και ότι η δυσπιστία της έναντι της Ουάσινγκτον συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Συρία επέμβαση ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ