Super League: Με χρήση βίντεο για τις αμφισβητούμενες φάσεις το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν - iefimerida.gr

Super League: Με χρήση βίντεο για τις αμφισβητούμενες φάσεις το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το VAR από του χρόνου θα μπει στις ζωές μας.

Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με την συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Στην εν λόγω συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρχει το Video Assistant Referee, με την ΕΠΟ μάλιστα να παραδίδει και μελέτη για τον τρόπο το οποίο θα λειτουργήσει.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το κόστος του εγχειρήματος αυτού και όπως όλα δείχνουν βρέθηκε λύση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, να δίνει την λύση. Όπως αποκάλυψε, το όλο κόστος για το VAR έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, την ίδια ώρα αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει το πρότζεκτ. Όσον αφορά την ΕΠΟ, μαζί με τη FIFA θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τους διαιτητές.

O Νίκος Παππάς αναφερόμενος στο VAR τόνισε «Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα. Θα αναπτύξουμε μια υπηρεσία - κόσμημα για το αγαπημένο παιχνίδι του Έλληνα φίλαθλου, η οποία θα αυξήσει την αξιοπιστία του και θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στη χαρά του πλέον λαοφιλούς αθλήματος σε όλη την υφήλιο. Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι η ώρα να ασχολούμαστε λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επεσήμανε: «Σήμερα, γίνεται ένα ακόμα βήμα στο μεγάλο αγώνα που ξεκινήσαμε για τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ έχει πολλούς ακόμα αγώνες που πρέπει να κερδίσει και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα της, αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης αυτού του πολύπαθου χώρου. Είναι πολύ σημαντικό να φύγουν όλες οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα VAR είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας Πολιτείας και ΕΠΟ. Θέλουμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, υπογράμμισε: «Πλέον, όσο αυτονόητο και αν ακούγεται, η ΕΠΟ συνεργάζεται με την ελληνική Πολιτεία. Το σύστημα VAR είναι για εμάς ένας πολύ μεγάλος στόχος που γίνεται πραγματικότητα. Θα φέρει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα σταματήσει ο δημόσιος λόγος να εξαντλείται γύρω από μια σφυρίχτρα και ένα σημαιάκι. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η κυβέρνηση συντάσσεται μαζί μας σε αυτό».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, τόνισε: «Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021 αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου δεν εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής της. Επιδιώκουμε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΠΟ να εξυπηρετήσει το στόχο καταπολέμησης της διαφθοράς και εξάλειψης της βίας. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που επεκτείνονται στην ψηφιακή ταυτοποίηση του φιλάθλου και σε μια διευρυμένη εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League var διαιτητής Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ