«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες] - iefimerida.gr

«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκάνδαλο στην τοπική κοινωνία της Αμιένης φέρεται να είχε προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Μπριζίτ Μακρόν τα είχε φτιάξει με τον μαθητή της Εμανουέλ, τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Maëlle Brun -εκδότρια του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Closer- στη βιογραφία της με τίτλο Brigitte Macron: L'Affranchie “ («Μπριζίτ Μακρόν: Η Αδέσμευτη»), που δεν έχει την έγκριση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, οι γείτονες συμπεριφέρονταν στους γιατρούς γονείς της «σαν να είχαν πανούκλα», πήγαιναν και έφτυναν στην πόρτα του σπιτιού τους και τους έστελναν επιστολές καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της κόρης της.

Το βιβλίο αποκαλύπτει την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η Μπριζίτ Τρονιέ, όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός της με τον έφηβο τότε μαθητή του καθολικού λυκείου La Providence.

«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η 38χρονη τότε καθηγήτρια καταγόταν από πλούσια οικογένεια, ήταν σύζυγος ενός επιτυχημένου τραπεζίτη και μητέρα τριών παιδιών, αλλά έπεσε σε δυσμένεια στο περιβάλλον της όταν τα έφτιαξε με τον 14χρονο Εμανουέλ Μακρόν -αν και η ίδια έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι ο μελλοντικός άνδρας της ήταν 15 ετών όταν τους χτύπησαν τα βέλη του φτερωτού θεού.

«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Brun επικαλείται μάλιστα τη μαρτυρία φιλικού προσώπου της Μπριζίτ, που είπε ότι εκείνη η περίοδος είναι «μια πληγή» στη ζωή της, για την οποία αποφεύγει να μιλά: «Μου είπε, όμως, μερικές φορές ότι έχασε όλους τους φίλους της. Φίλοι με τους οποίους πήγαινε μαζί διακοπές άλλαξαν συμπεριφορά από τη μια μέρα στην άλλη και δεν ήθελαν πλέον να της μιλούν».

Η σχέση της Μπριζίτ με τον Εμανουέλ σήμανε ουσιαστικά το τέλος του γάμου της -αν και το διαζύγιο βγήκε αργότερα, το 2006- ενώ ο Μακρόν έφυγε από το λύκειο και τον έστειλαν στο Παρίσι.

«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πρόκειται για την πρώτη βιογραφία της Μπριζίτ που κυκλοφορεί μετά την ανάρρηση του συζύγου της στο ύπατο αξίωμα στη Γαλλία. Παιδικές της φίλες τη θυμούνται ως μια χαϊδεμένη, ζωηρή έφηβη -το τελευταίο από τα έξι παιδιά της φαμίλιας της, μέλος από το 1967 και για τρία χρόνια της ομάδας καλλιτεχνικού πατινάζ της Αμιένης. «Ως στερνοπούλι μιας πολύτεκνης οικογένειας απολάμβανε μεγάλο βαθμό ελευθερίας», είπε μια φίλη της.

Το βιβλίο αναφέρεται και στον πρώτο γάμο της Μπριζίτ με τον Αντρέ Λουί Ωζιέρ, έναν «ευγενικό, αλλά όχι ιδιαίτερα ομιλητικό» τραπεζίτη -το αντίθετο του εξωστρεφούς Μακρόν.

«[Η Μπριζίτ] είναι πολύ αυθόρμητο άτομο», λέει ο συγγραφέας Φιλίπ Μπεσόν στο βιβλίο. «Λειτουργεί χωρίς φίλτρα και χωρίς να ορθώνει άμυνες, πράγμα που δείχνει τη δύναμή της, αλλά και το πόσο εύθραυστη είναι»...

«Εφτυναν στην πόρτα του σπιτιού των γονιών της»: Ο δεσμός της Μπριζίτ με τον Μακρόν, σε βιβλίο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ