FAZ: Η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα προπύργιο αντίστασης στην αλλαγή σελίδας - iefimerida.gr

FAZ: Η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα προπύργιο αντίστασης στην αλλαγή σελίδας

Απολογισμό των τριών πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα κάνει η FAZ/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερμανικός τύπος εξακολουθεί να σχολιάζει το τελευταίο νομοθέτημα της Αθήνας και να προβαίνει σε απολογισμούς των τριών πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα.

Με τίτλο «Οι νέοι νόμοι της Αθήνας» η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει στις οικονομικές της σελίδες το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της ελληνικής βουλής κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό του νομοθετικού έργου που εκούσα άκουσα έχει επιτελέσει η Αθήνα υπό την αιγίδα των πιστωτών της.

«Έχει ακόμα κανένα νόημα να ζητά κανείς από τους Έλληνες άλλα 100 προαπαιτούμενα για το προτελευταίο βήμα του τρίτου πακέτου διάσωσης; Από το 2010 μέχρι σήμερα υπήρξαν τρία τέτοια πακέτα για την Ελλάδα και πριν από την εκταμίευση της κάθε δόσης έπρεπε να προηγηθεί η ψήφιση δεκάδων νόμων.

Μετά από όλα αυτά δεν θα ήταν υπερβολική η προσδοκία, η Ελλάδα να έχει κυριολεκτικά αλλάξει πρόσωπο.

Και όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η Ελλάδα θα είχε σίγουρα το δυναμικό για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά ακόμα και μετά από μια οκταετία με μεταρρυθμιστικά προγράμματα και 232 δισ. ευρώ πιστώσεις η πτήση στα ουράνια δεν ξεκίνησε».

«Μήπως οι μεταρρυθμιστικές συνταγές δεν ήταν όσο θα έπρεπε εκτεταμένες ή σκληρές; Η μήπως οι δύο τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις πορεύθηκαν βάσει της αρχής ότι πολλά γράφονται αλλά λίγα εφαρμόζονται; Πολύ συχνά οι κυβερνήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα δεν ενδιαφέρονταν αν από τους νέους νόμους θα εκπορεύονταν πραγματικές αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση η δημόσια διοίκηση, που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή, είναι προπύργιο αντίστασης κατά της αλλαγής. Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για τους χρηματοδότες της Ελλάδας να μην μετράνε άλλο τα προαπαιτούμενα αλλά να δοκιμάζουν τη θέληση για μεταρρυθμίσεις στην πράξη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FAZ προαπαιτούμενα μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ