Ο Τσίπρας ρίχνει «δίχτυα» στο κέντρο: Πρώτη μεταγραφή η Μεγαλοοικονόμου -Κινητικότητα στους ανεξάρτητους βουλευτές - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ρίχνει «δίχτυα» στο κέντρο: Πρώτη μεταγραφή η Μεγαλοοικονόμου -Κινητικότητα στους ανεξάρτητους βουλευτές

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στο πολιτικό σκηνικό και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές εντάσσονται σε…στρατόπεδα, παίρνοντας «θέση μάχης», αφού η τελική διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του Προγράμματος δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός, υποδέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου την προσφάτως ενταχθείσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Μάλιστα, η κ. Μεγαλοοικονόμου τον συνάντησε για πρώτη φορά από κοντά ( αν και ο ίδιος ήταν…συναχωμένος) και όπως δήλωσε στο iefimerida : «ήταν η πρώτη μας συνάντηση και ήταν τιμή μου. Μιλήσαμε για όλα τα διαδικαστικά, αλλά και για οικογενειακά μας θέματα. Δεν είχα δυνατότητα να γνωριστώ μαζί του πριν και το κλίμα ήταν φιλικό».!

Ενδιαφέρον ,ωστόσο, είχε το μήνυμα που επέλεξε να στείλει ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κλείνει το μάτι και σε άλλους βουλευτές, αφού όπως τονίζει είναι θετικό που άνθρωποι κεντρώοι, του πολιτικού κέντρου, στρατεύονται στη μάχη για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Περίοδος… μετεγγραφών
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida στο Μαξίμου προσδοκούν και περαιτέρω διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής τους δύναμης το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών και όχι μόνο.

Αρκετοί είναι στην κυβέρνηση αυτοί
που σχολιάζουν αμφότερες τις ηχηρές και αδικαιολόγητες- ομολογουμένως- απουσίες των κκ Δανέλλη και Μεγαλομύστακα από την πρόσφατη ψηφοφορία. Ο κύριος Μεγαλομύστακας μάλιστα -προφανώς πιεσμένος από την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων- υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν οδέυει προς ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον κύριο Δανέλλη, το προσεχές διάστημα θα δείξει αν θα υπάρξουν βήματα προσέγγισης με το Μαξίμου.

Ενώ δεν περνάει απαρατήρητο ότι αμφότεροι κράτησαν διαφορετική προσέγγιση ως προς την κεντρική γραμμή των κομμάτων τους κατά της κυβέρνησης.

Τσίπρας συσπειρώνει το κόμμα
Με φόντο τα παραπάνω, συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αναμένεται να ανοίξει διάπλατα η βεντάλια για όλα τα κομβικά ζητήματα, με αιχμή το ονοματολογικό των Σκοπίων αλλά και το πολιτικό σχέδιο για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ