Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες]

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στις εγκαταστάσεις του Mega, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που διεκδικούν το κανάλι να μείνει ανοικτό και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου πριν κόψει την πίτα, μιλώντας στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της επίσκεψης των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και έκανε έκκληση να συνεχιστεί ο αγώνας.

«Φέτος το Δ.Σ. αποφάσισε για καθαρά συμβολικούς λόγους να βρεθεί στο Mega. Θέλω εκ μέρους όλου του Δ.Σ. να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους του Mega που επί 2 χρόνια μάχονται με αξιοπρέπεια, δίνουν τη μάχη του πλουραλισμού, αποφεύγοντας μέχρι πρώτινος να δημοσιοποιήσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, που ήταν προβλήματα επιβίωσης. Κοιτάζοντας τους στα μάτια θέλω να τους πως ότι ανάμεσα στα μέλη του Μεικτού υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που πέρασαν αυτη την περιπέτεια. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και ενωμένοι να προχωρήσουμε μαζί με τις Ενώσεις», τόνισε η κ. Μαρία Αντωνιάδου.

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το φλουρί της πίτας έπεσε στο κομμάτι των ανέργων δημοσιογράφων. Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Mega στην ΕΣΗΕΑ Πάνος Τουμάσης, τόνισε πως πρέπει «να ελπίζουμε να έχουμε αίσια εξέλιξη για εμάς» και ευχήθηκε «να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στον χώρο του Τύπου».

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Συνάντηση με Μαρινάκη

Χθες αντιπροσωπεία εργαζομένων και οι επικεφαλής των σωματείων του Τύπου είχαν συνάντηση με τον έτερο μεγαλομέτοχο του τηλεοπτικού σταθμού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ότι το κανάλι τον ενδιαφέρει ακόμη και είπε χαρακτηριστικά πως «το μας δεν έχει τελειώσει ακόμη». Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε σκοπό να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό και εκτίμησε ότι και ο νέος διαγωνισμός για τις άδειες μπορεί να καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η έβδομη «ορφανή άδεια»

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι του MEGA δεν κατέθεσαν αίτηση για την διεκδίκηση άδειας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολο το κανάλι να διασωθεί αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις από την πλευρά των επιχειρηματιών. Οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, σε επαφές που είχαν με τους εργαζόμενους, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την έβδομη «ορφανή» τηλεοπτική άδεια.

Τα χρονικά περιθώρια όμως, είναι πλέον πολύ ασφυκτικά και στο Μεγάλο Κανάλι κινδυνεύει τις επόμενες εβδομάδες να πέσει «μαύρο». Οι εργαζόμενοι από την περασμένη Πέμπτη βγάζουν στον αέρα ένα έκτακτο δελτίο στις 8 παρά 10 το βράδυ, όπου αναλύονται οι τελευταίες εξελίξεις και φιλοξενούνται άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του αθλητισμού, οι οποίοι εκφράζουν την συμπαράσταση τους και ζητούν το κανάλι να μείνει ανοικτό. Όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό δελτίο, τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι αλλά και η ΕΣΗΕΑ θα ζητήσει νέα συνάντηση με τον βασικό μέτοχο του καναλιού Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ αναζητείται επαφή και με την κυπριακή off shore εταιρεία, στην οποία ο κ. Ιβάν Σαββίδης έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Οι 420 εργαζόμενοι του MEGA διεκδικούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους 16 μηνών, ενώ όπως έχει τονίσει και η ΕΣΗΕΑ, σε περίπτωση που οι προσπάθειες για την διάσωση του καναλιού δεν καρποφορήσουν, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν στους εργαζόμενους στο ακέραιο τα δεδουλευμένα τους αλλά και οι αποζημιώσεις.

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega – Αγωνία για τους 420 εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ