Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Van Gogh -Λύνει μυστήριο με άλλο έργο του καλλιτέχνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Van Gogh -Λύνει μυστήριο με άλλο έργο του καλλιτέχνη [εικόνες]

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Van Gogh επιλύει μυστήριο με άλλο έργο του καλλιτέχνη [εικόνες] /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα προηγουμένως άγνωστο έργο αποδόθηκε στον Ολλανδό ζωγράφο από ερευνητές του Μουσείου Van Gogh στο Άμστερνταμ. Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε στην αυθεντικοποίηση ενός δεύτερου σχεδίου του Van Gogh.

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Van Gogh -Λύνει μυστήριο με άλλο έργο του καλλιτέχνη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το πρόσφατα ανακαλυφθέν έργο, με τίτλο «Ο λόφος της Μονμάρτρης με λατομείο» (1886), βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή Van Vlissingen για περισσότερο από 100 χρόνια, περνώντας από γενιά σε γενιά. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το έργο στάλθηκε στον Ολλανδό έμπορο τέχνης J.H. de Bois το 1911 από την Johanna van Gogh-Bonger, τη χήρα του αδελφού του Van Gogh, Theo. Έξι χρόνια αργότερα, το 1917, ο De Bois το πούλησε και εξαφανίστηκε.


To έργο «Ο λόφος της Μονμάρτης με λατομείο»

Ο Teio Meedendorp, ανώτερος ερευνητής στο Μουσείο Van Gogh, δήλωσε ότι το έργο ήρθε ξανά στην επιφάνεια όταν το είδε ένας σύμβουλος τέχνης, που συνεργάστηκε με την οικογένεια. Υποψιάστηκε ότι το έργο θα μπορούσε να είναι του Ολλανδού καλλιτέχνη, κι έτσι κανόνισε να σταλεί στο Μουσείο Van Gogh για έρευνα.

Ο Meedendorp και η ομάδα του εξέτασαν το έργο τέχνης και διαπίστωσαν ότι το θέμα, το μέγεθος, το ύφος, η τεχνική και τα υλικά ταίριαζαν με το «χέρι» του Van Gogh. «Το χαρτί είναι του ιδίου τύπου, μεγέθους και έχει το ίδιο υδατογράφημα που χρησιμοποίησε ο Van Gogh στα πρώτα του σχέδια στο Παρίσι», δήλωσε ο Meedendorp. «Αυτό μας οδήγησε να πιστέψουμε ότι το έργο είναι πραγματικά του Van Gogh.»

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Van Gogh -Λύνει μυστήριο με άλλο έργο του καλλιτέχνη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το γεγονός αυτό, όπως σημείωνει το news artnet, έκανε το Μουσείο Van Gogh να επανεξετάσει την προέλευση ενός παρόμοιου έργου, «Ο λόφος της Μονμάρτης» (1886), που ήδη υπήρχε στη συλλογή του. Το σχέδιο είχε εμφανιστεί σε δύο καταλόγους τη δεκαετία του '70, αλλά το μουσείο απέρριψε την απόδοση του έργου στο Van Gogh, λόγω έλλειψης συγκρίσιμου υλικού. Αυτή η απόφαση έχει πλέον αλλάξει. «Είναι φανταστικό το γεγονός ότι δύο σχέδια τώρα μπορούν να προστεθούν οριστικά στο έργο του Van Gogh», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Axel Rüger.


Το έργο «Ο λόφος της Μονμάρτης»

«Αυτά τα σχέδια είναι εξαιρετικά, διότι δείχνουν μια πιο ακαδημαϊκή, πιο παραδοσιακή πλευρά του έργου του που ακολούθησε όταν μετακόμισε για πρώτη φορά στο Παρίσι, αναπτύσσοντας το προσωπικό του στυλ», δήλωσε ο Meedendorp.

Αμφότερα τα σχέδια θα εμφανιστούν στην έκθεση «Impressionism and Beyond. Ένα θαυμάσιο ταξίδι», η οποία ξεκίνησε στο μουσείο «Singer Laren», στο Laren της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ