Κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ -Εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο η αίτηση αναστολής για το πρόστιμο - iefimerida.gr

Κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ -Εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο η αίτηση αναστολής για το πρόστιμο

Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής της ΣΕΚΑΠ τότε η κατάσταση για ομολοποιηθεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

H εταιρεία είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο μετά την απόρριψη από το Εφετείο Κομοτηνής της προσφυγής της εταιρείας κατά του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις του 2009, καθώς και της απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης να μπλοκάρουν ουσιαστικά τις πωλήσεις προϊόντων.

Στις 29 Δεκεμβρίου το Πρωτοδικείο είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Με την συγκεκριμένη απόφαση είχαν αρθεί οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από το τελωνείο Ξάνθης, με την εταιρεία να διαθέτει κανονικά τα προϊόντα της στην αγορά.

Εξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι υποστηρίζουν τη θέση του για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης.

Η ανακοίνωση

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειες μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17/1/2018 στις 12 το μεσημέρι, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε την θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει την Θράκη.

Μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχής.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΚΑΠ Πρωτοδικείο Κομοτηνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ