Καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα -Πού κολλάει το «Ελληνικό» - iefimerida.gr

Καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα -Πού κολλάει το «Ελληνικό»

Φωτογραφία:lamdadev.com/el/
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τελικά είχαν δίκιο όσοι εκτιμούσαν ότι δεν επαρκεί ο χρόνος ως τις 22 του μήνα για να καλυφθούν και τα 110 προαπαιτούμενα, αφού πριν χτυπήσει η… κουδούνα του Eurogroup, θα παραμένουν ανοικτά κάμποσα θέματα.

Οπως αναφέρουν ελληνικές πηγές, παρά τον τεράστιο όγκο προαπαιτούμενων που περιελάμβανε το πολυνομοσχέδιο, απαιτούνται πολλές Αποφάσεις, οι οποίες χρειάζονται ενδεχομένως ακόμα περισσότερη νομοτεχνική δουλειά από τις διατάξεις που ψηφίστηκαν. Έτσι, υπολογίζεται ότι καμιά δεκαριά τέτοια προαπαιτούμενα δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμα ως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρά ταύτα, δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς οι Θεσμοί είναι ενήμεροι κι αν δεν υπάρχει κάποιο δραματικό απρόοπτο, η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι θετική, υπό μια προϋπόθεση: να έχουν κλείσει όλα ως την εκταμίευση της δόσης στις αρχές του Φεβρουαρίου. Και κάπου εδώ αρχίζουν να ζώνουν τα… φίδια, αφού υπάρχει το θέμα του Ελληνικού, που μοιάζει, πλέον, με το Γιοφύρι της Άρτας. Μετά από τις περιπέτειες με το ΚΑΣ, υπάρχουν ακόμα βήματα που πρέπει να γίνουν και συγκεκριμένα:

  • Γνωμοδότηση ΚΣΔΑΔΠ επί του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ (Υπουργεία-- /ΓΓ Δημ. Περιουσίας/Γρ. Ελληνικού)
  • Υπογραφή και διαβίβαση από προτείνοντες υπουργούς του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑΣΟΑ στο ΣτΕ για επεξεργασία (Υπουργεία/Γρ. Ελληνικού/ΓΓΚ/ΣτΕ)
  • Έγκριση σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ από το ΣτΕ (ΣτΕ)
  • Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου και διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό (ΥΠΟΙΚ/ΕΕΕΠ/Βουλή)
  • Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης καθώς και για τη γενική διάταξη του  Μητροπολιτικού Πάρκο (ΥΠΟΙΚ/ΥΠΕΝ/ΥΠΠΟΑ)
  • Σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων και Εγκαταστάσεων (Υπουργείο Εσωτερικών/Βουλή)
  • Ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από την έκταση (ΕΜΟΕ/Υπουργεία/Δημόσιοι Φορείς/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
  • Διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ ΕΔ και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ΤΑΙΠΕΔ/Επενδυτής)
  • Μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
  • Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής (ΤΑΙΠΕΔ)

Το σημαντικότερο απ’ όλα τα παραπάνω είναι η έγκριση του ΠΔ από το ΣτΕ στις 29 του μήνα. Αν «κολλήσει» για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε όλος ο σχεδιασμός πάει περίπατο και βέβαια ουδείς μπορεί να προδικάσει ποια μπορεί να είναι η αντίδραση των Θεσμών σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικό επένδυση προαπαιτούμενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ