Πλοίο με εκρηκτικά: Παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο ο διαχειριστής της εταιρείας του «Andromeda» - iefimerida.gr

Πλοίο με εκρηκτικά: Παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο ο διαχειριστής της εταιρείας του «Andromeda»

Το πλοίο με τα εκρηκτικά (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου στις 8 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «Andromeda».

Πρόκειται για το πλοίο που είχε εντοπιστεί ανοιχτά της Κρήτης με 410 τόνους εκρηκτικά. Σε βάρος του διαχειριστή της εταιρείας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, από την Εισαγγελία Πειραιά.

Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στο ανακριτή και τον εισαγγελέα. Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε "ομηρεία" λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Ο συνήγορός του δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ο πελάτης του μετέβη αυτοβούλως το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελία, αλλά του συνέστησαν να μεταβεί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Για την ίδια υπόθεση, τα οχτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Andromeda πλοίο εκρηκτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ