Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Παράνομη η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού - iefimerida.gr

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Παράνομη η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, μετά και την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε νόμιμη την διοικητική κράτηση του Τούρκου συγκυβερνήτητη.

Το ΕΣΠ, στην αναφορά του κάνει λόγο για «διαρκές έλλειμμα της ελληνικής νομοθεσίας την μη πρόβλεψη διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών δικαστικών αποφάσεων» και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα προβεί σε μία σειρά κινήσεων-όπου δίνει την δυνατότητα ο νόμος-προκειμένου να επανεξεταστεί εκ νέου η αποφαση κράτησης του Τούρκου αξιωματικού.

Αναφερόμενο το ΕΣΠ στην απόφαση της κράτησης, σημειώνει είναι παράνομη αλλά και αντίθετη με αποφάσεις που έχει εκδώσει στο παρελθόν η ίδια η Διοίκηση.

Βάσει των εγκυκλίων αυτών προβλέπεται, ότι «αλλοδαπός που υποβάλλει αίτηση διεθνούς προστασίας ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μηνυτήρια αναφορά πρόσφυγες Τούρκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ