Αναστασιάδης: Η τριμερής θέτει τα θεμέλια για σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Η τριμερής θέτει τα θεμέλια για σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία

«Επαναβεβαιώνει τις εξαίρετες σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η τριμερής επαναβεβαιώνει τις εξαίρετες σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας, και θέτει τα θεμέλια μιας περιφερειακής συνεργασίας που φιλοδοξούμε να φέρει απτά αποτελέσματα πάντα προς όφελος των λαών των χωρών μας».

Αυτό ανέφερε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η κοινή διακήρυξη αντανακλά την συν αντίληψη ότι η συνεργασία μπορεί να συμβάλει στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, στην ασφάλεια και την ευημερία.

Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν σήμερα, αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην κοινή μας πορεία. Εκ των σημαντικοτέρων προκλήσεων, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας», επεσήμανε ο Κύπριος Πρόεδρος, που πρόσθεσε:

«Χαιρετίζουμε την αξιέπαινη πρωτοβουλία του βασιλιά της Ιορδανίας που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για αναβίωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό».

«Για την προσφυγική κρίση», είπε ο κ. Αναστασιάδης, «αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις που έχει Κύπρος και Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Ιορδανία στο πλαίσιο και της Ε.Ε.».

Όσον αφορά το Κυπριακό, τέλος, ο Ν. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαχρονική υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ε.Ε., κράτος-μέλος της της οποίας είναι και θα παραμείνει η Κυπριακή Δημοκρατία, υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τριμερής Κύπρος Νίκος Αναστασιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ