Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 66χρονη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι η πρώτη βουλευτής άλλου κόμματος που προσχωρεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, με καταστήματα στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα.

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σπούδασε λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία σε ναυτιλιακή εταιρεία. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, είχε γραφτεί και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να πάρει πτυχίο Νομικής, «αλλά πλέον έπαψε να είναι εξ αποστάσεως, θέλει παρακολούθηση μαθημάτων 12 εβδομάδων και δεν μπορώ να το κάνω». «Σκέφτομαι, όμως, να πάω σε μια σχολή δημοσιογραφίας γιατί θέλω να μάθω να εκφράζομαι και να γράφω τα άρθρα μόνη μου», είχε προσθέσει.
Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια.

Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό. Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνω ότι από τούδε και στο εξής η βουλευτής Β' Πειραιά κυρία Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Μετά την προσχώρηση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές.

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Γιατί έφυγε από το κόμμα Λεβέντη

Η βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων στη Β' Πειραιώς ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα της στις 10 Ιουλίου 2017, χωρίς προφανή λόγο.

Mε δήλωσή της η κυρίας Μεγαλοοικονόμου είχε αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή:
«Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.
Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό».

Καβγάς στη Βουλή

Ακολούθησαν έντονοι καβγάδες με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Χαρακτηριστικά, τον Δεκέμβριο του 2017, ως ανεξάρτητη βουλευτής, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εισέβαλε στο γραφείο του κ. Λεβέντη στη Βουλή και έκανε καβγά, με αφορμή την παρουσία του εκπροσώπου της Ένωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων φώναζε πως «δεν έχουν τσίπα», ενώ αμέσως μετά εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο. «Πήγα και τους έβρισα. Δεν έχουν τσίπα. Πήγε ο Γεωργιάδης και μόνο τεμενάδες δεν έκανε στον Μητσοτάκη. Δεν ντρέπονται; Πουλάει τους βουλευτές του για να γίνει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων.

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ποιος είναι ο σύζυγός της

Περισσότερες λεπτομέρεις για τον βίο και την πολιτεία της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου έγιναν γνωστές από εκτενή συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso, τον Νοέμβριο του 2017.

Για τη γνωριμία της με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο, με τον οποίο εμπορευόταν χρυσό και διαμάντια, δήλωσε:
«Η ιστορία μας είναι μυθιστορηματική. Του έσωσα τη ζωή. Γνωριστήκαμε το 1969 στην Κρήτη. Είχα πάει να επισκεφθώ συγγενείς μου, είχαμε βγει για καφεδάκι και βλέπω έναν άντρα να με κοιτάζει επίμονα. Μια εμένα, μια το ρολόι του... Πέρασε αρκετή ώρα που με φλέρταρε έτσι, αλλά μου έκανε εντύπωση που συγχρόνως κοιτούσε επίμονα την ώρα. Στο τέλος περνάει μπροστά μου, αφήνει ένα σημείωμα με το όνομα Κωνσταντίνος και το τηλέφωνό του και φεύγει. Εκείνος βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Αθήνα, γιατί ήταν ο πατέρας του ετοιμοθάνατος, αλλά επειδή του άρεσα πολύ δεν ήθελε και να με χάσει.
Οταν έφτασε, το αεροπλάνο είχε ήδη τροχιοδρομήσει και το έχασε. Το αεροπλάνο που έχασε έπεσε στην Κερατέα και σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Το όνομά του υπήρχε στη λίστα! Δυο μέρες μετά του τηλεφώνησα και η πρώτη του κουβέντα ήταν: «Μου έσωσες τη ζωή
».

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Νονά της ήταν η τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο

«Κατάγομαι από μεσοαστική οικογένεια. Ο πατέρας μου, ο Πασχάλης Πασχαλίδης, υπηρέτησε στην Αεροπορία και πολέμησε για την πατρίδα στον αλβανικό πόλεμο. Είχε φύγει εθελοντής με τον συμμαχικό στρατό. Εκεί γνώρισε τον Μίμη Τραϊφόρο και την τραγουδίστρια της νίκης, τη Σοφία Βέμπο, που ήταν η νονά μου. Με έχει βαφτίσει η Σοφία Βέμπο. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου με πήγαινε παιδάκι και έβλεπα τη νονά στο θέατρο. Μου άρεσαν πολύ το θέατρο, η ποίηση και η ηθοποιία.
Η Βέμπο είχε πει ότι κάνω για ηθοποιός, αλλά ο πατέρας μου δεν διανοείτο ποτέ ότι μπορεί να γίνω εγώ ηθοποιός. Μου άρεσε όμως να διαβάζω θεατρικά έργα. Η νονά μου μού είχε δώσει να της απαγγείλω ένα κομμάτι από «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» όταν ήμουν στο δημοτικό και ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που το είπα. Λάτρευα να τη βλέπω πάνω στη σκηνή. Πολλές φορές ήμουν χωμένη στα παρασκήνια για να τη βλέπω
...».

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η κριτική όταν μιλάει στη Βουλή

«Ο άντρας μου είναι 12 χρόνια μεγαλύτερός μου και φέτος κλείνουμε 46 χρόνια μαζί. Σκεφθείτε ότι θέλαμε τόσο πολύ να παντρευτούμε αμέσως μόλις γνωριστήκαμε και επειδή ήμουν ανήλικη (εκείνα τα χρόνια ενηλικιωνόμαστε στα 21), χρειάστηκε να υπογράψει ο πατέρας μου! Στην αρχή δεν υπέγραφε ώσπου τον πείσαμε. Μητέρα έγινα το 1973. Ο πρώτος μου γιος είναι ο Παναγιώτης, 44 ετών σήμερα, η Σταματίνα 41 και ο Πασχάλης, είναι 28. Εχω τέσσερα εγγόνια, τη Βιολέτα, τον Κωνσταντίνο, τον Πέτρο και τον Παύλο.

Παρακολουθούν στην τηλεόραση τις συνεδριάσεις της Βουλής και μου κάνουν αυστηρή κριτική για αυτά που λέω, για το ντύσιμο και τα μαλλιά μου! Τους αρέσει να βλέπουν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων γιατί μιλάμε για τα σχολεία. Σκεφθείτε ότι ζητούν να τους γράφουμε τις συνεδριάσεις σε βίντεο τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Μου λένε: «Γιαγιά, μη νευριάζεις τόσο πολύ...» Οταν είχα βραχνιάσει, κάποια στιγμή, ο Παύλος έμαθε κινήσεις στη νοηματική και μου τις έδειξε για να μιλάω έτσι».

Το ριφιφί στο εργοστάσιό της, το 1994

«Κάναμε χονδρική κοσμημάτων και είχαμε φτιάξει ένα μεγάλο εργοστάσιο στην αρχή στην οδό Μπενάκη, στο κέντρο, και ύστερα στην Αργυρούπολη. Το 1994 έγινε μια μεγάλη διάρρηξη διάρκειας τριών ημερών... Ηταν Πρωτοχρονιά. Μπήκαν από ακάλυπτους χώρους, χτυπούσε ο συναγερμός, ερχόταν η Αστυνομία και δεν έβρισκε τίποτε. Αυτοί δούλευαν και έκοβαν με οξυγόνο τα χρηματοκιβώτια και μπροστά δεν φαινόταν τίποτε. Χάθηκε ολόκληρη περιουσία τότε. Σημερινά χρήματα, περί τα 20.000.000 ευρώ.

Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα για μας. Είχα πάθει κατάθλιψη. Εγινα εκατό κιλά... Ετρωγα σαρδέλα με μαρμελάδα από τη στενοχώρια, δεν ήξερα τι έκανα. Ομως, κάποια στιγμή και επειδή ο μικρός γιος μου ήταν μόλις τεσσάρων ετών, λέω στον εαυτό μου: «Αν πάθεις κάτι, ποιος θα τον μεγαλώσει;» Ετσι, μια ωραία πρωία, βγάζω από τις ντουλάπες όλα τα πολυτελή ρούχα, τα κλειδώνω σε ένα δωμάτιο και λέω «ξεκινά από την αρχή και να είσαι ευχαριστημένη που από το 1971 έως το 1994 έζησες πολύ καλά». Είχε βουίξει ο Τύπος της εποχής για αυτό το ριφιφί».

Μεγαλοοικονόμου, από έμπορος χρυσού στο κόμμα Λεβέντη και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Πόσο πλούσια βουλευτής είναι

«Ακίνητα έχουμε, που τα κάναμε γονικές παροχές, και τώρα τα παιδιά θέλουν να μου τα δώσουν πίσω... Τα ακίνητα μού έχουν γίνει βραχνάς και φόρτωμα. Καταθέσεις δεν έχω ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό. Τα παιδιά, λοιπόν, σήμερα λένε: "Μάθε πώς θα γίνει να υπάρξουν από τα τέκνα παροχές για να σου επιστρέψουμε τα ακίνητα. Πληρώνουμε μονίμως"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ