Reuters: Τρία νέα ομόλογα έως τον Αύγουστο σχεδιάζει η Αθήνα - iefimerida.gr

Reuters: Τρία νέα ομόλογα έως τον Αύγουστο σχεδιάζει η Αθήνα

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Aθήνα θέλει να δημιουργήσει αποθεματικό ύψους μέχρι και 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά από την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ σχεδιάζει τρεις εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο Reuters.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters επεσήμαναν ότι το μαξιλάρι έχει ως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές εξασφαλίζοντας τα κεφάλαια για να την αποπληρωμή των υποχρεώσεων ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Θα λειτουργήσει ως «μαξιλάρι μετρητών», θα δείξει ότι η εξυπηρέτηση χρέους είναι ήδη καλυμμένη για σημαντική περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος» τόνισε χαρακτηριστικά πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο έχει χρέος 28 δισ. ευρώ που ωριμάζει ως το τέλος του 2019 και μπορεί να καλύψει το ένα τρίτο από αυτά με τις τελευταίες δυο δόσεις του προγράμματος. Αναμένει να λάβει 9 δισ. ευρώ περισσότερα από επίσημους δανειστές τους επόμενους μήνες ώστε να χτίσει το «μαξιλάρι» και να αντλήσει επιπλέον 9 δισ. ευρώ από τις αγορές με τρεις εκδόσεις τίτλων.

«Σχεδιάζουμε έκδοση νέου ομολόγου τις εβδομάδες μετά την έγκριση από το Eurogroup της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τη διάρκεια, αλλά πιθανότατα θα είναι επταετές», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομόλογα Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ