10 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης μέσα στη σχέση που όμως θεωρείς νορμάλ - iefimerida.gr

10 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης μέσα στη σχέση που όμως θεωρείς νορμάλ

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναισθηματική κακοποίηση ή αλλιώς η βία σε μικρές, «ύπουλες» δόσεις στην καθημερινότητά μας.

Βία θα πει «ο ένας ανοίγει μια πληγή στον άλλον» και αυτή η πληγή αυτή μπορεί να έχεις διαφορετικές μορφές -δεν είναι απαραίτητη σωματική.

Η πληγή που μπορεί να ανοίξει ο ένας στην ψυχή του άλλου δεν θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα όσο μια εκδορά ή μια μελανιά. Θα γίνεται ένα ολοένα βαθύτερο, ανεπανόρθωτο τραύμα. Τοξικές συμπεριφορές, άνθρωποι που ελέγχουν την ψυχική κατάσταση των άλλων και ένας βίαιος φαύλος κύκλος τραυμάτων που γίνονται ένα με τη ζωή μας και την δηλητηριάζουν.

Οταν ο ψυχικός πόνος γίνεται μια μόνιμη συνθήκη, τότε είναι η στιγμή να μην προσπερνάς τις συμπεριφορές των άλλων και να τις φιλτράρεις για να δεις πόσο τελικά σε επηρεάζουν. Η συναισθηματική κακοποίηση δεν είναι μέρος της ζωής των άλλων. Μπορεί να συμβαίνει και σε μας και απλά να μην το έχουμε συνειδητοποίησει ή να μην θέλουμε να δούμε καθαρά. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί κι εσύ να είσαι θύμα βίαιης συμπεριφοράς που επηρεάζει τον ψυχικό σου κόσμο.

10 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης μέσα στη σχέση που όμως θεωρείς νορμάλ, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέση ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ