Στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών το SPD -18,5% μετά την επί της αρχής συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό - iefimerida.gr

Στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών το SPD -18,5% μετά την επί της αρχής συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του SPD
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι τα μαντάτα για τον Μάρτιν Σουλτς, αφού οι ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία απορρίπτουν, όπως φαίνεται, την επί της αρχής συμφωνία με τους Συντηρητικούς για ένα νέο μεγάλο συνασπισμό.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa-Meinungstrend για λογαριασμό της εφημερίδας Bild το SPD κατρακυλά στο 18,5%, το χαμηλότερο ποσοστό που καταμετρήθηκε ποτέ!

Απώλειες καταγράφουν και το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ καθώς και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας. CDU και CSU υποχωρούν κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη προ δύο εβδομάδων σφυγμομέτρηση στο 31,5%.

Αντίθετα κέρδη μισής μονάδας καταγράφουν η ακροδεξιά, ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (Αfd) και το Αριστερό Die Linke που φθάνουν στο 14% και το 11% αντίστοιχα. Οι Φιλελεύθεροι του Λίντνερ χάνουν μισή ποσοστιαία μονάδα και πέφτουν στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στο 10%.

Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν μεγάλο συνασπισμό

Ένας «συνασπισμός Τζαμάικα» με τη σύμπραξη των συντηρητικών, των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων συγκεντρώνει την προτίμηση του 51%, ενώ μόλις ένας στους δύο ερωτηθέντες θέλει ένα νέο μεγάλο συνασπισμό (50%). Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 12-15 Ιανουαρίου και ρωτήθηκαν 2.000 πολίτες.

Σε άλλη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Forsa, που δημοσιεύτηκε χθες οι συντηρητικοί συγκέντρωσαν την προτίμηση του 33%, οι Σοσιαλδημοκράτες του 20%, ενώ τρίτο ισχυρότερο κόμμα ήταν οι Πράσινοι με 12%, μία ποσοστιαία μονάδα μπροστά από το AFD, ενώ το Αριστερό κόμμα και οι Φιλελεύθεροι εξασφάλιζαν ένα ποσοστό 9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ