Η Vogue «κόβει» Τεστίνο και Γουέμπερ -Λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση - iefimerida.gr

Η Vogue «κόβει» Τεστίνο και Γουέμπερ -Λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Ο διάσημος φωτογράφος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόβουν τους δεσμούς με δύο φημισμένους φωτογράφους μόδας ο όμιλος Conde Nast και ο σχεδιαστής Μάικλ Κορς, μετά το δημοσίευμα των New York Times για παρενόχληση των διάσημων φωτογράφων.

«Οι άνδρες μοντέλα λένε πως ο Μάριο Τεστίνο και ο Μπρους Γουέμπερ τους εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά» αναφέρει το δημοσίευμα της Κυριακής.

Η Vogue «κόβει» Τεστίνο και Γουέμπερ -Λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση | iefimerida.gr 0

Και οι δύο άνδρες συνεργάζονταν τακτικά με το περιοδικό Vogue και άλλες εκδόσεις του Conde Nast. Η έρευνα των New York Times για υποτιθέμενη σεξουαλική παρενόχληση οδήγησε στην άμεση αντίδραση του ομίλου.

Και ο Μπρους Γουέμπερ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση στα μοντέλα που φωτογράφιζε. Φωτογραφία: AP

«Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι από αυτές τις κατηγορίες και το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά – όπως προαναφέρθηκε στη δήλωσή μας σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση» αναφέρει ο όμιλος Conde Nast. «Υπό το πρίσμα αυτών των ισχυρισμών, δεν θα τους αναθέσουμε νέα δουλειά στο μέλλον».

Σύμφωνα με τους Times, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Τεστίνο, «αμφισβήτησε τους χαρακτήρες και την αξιοπιστία των ανθρώπων που παραπονέθηκαν για παρενόχληση».

Και ο Γουέμπερ, μέσω του δικηγόρου του, είπε «Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος με τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον μου, τους οποίους απορρίπτω απολύτως».

Η Vogue «κόβει» Τεστίνο και Γουέμπερ -Λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση | iefimerida.gr 1

Το άρθρο των New York Times ανέφερε 15 άνδρες μοντέλα που συνεργάστηκαν με τον Γουέμπερ και 13 άνδρες βοηθούς και μοντέλα που εργάστηκαν με τον Τεστίνο.

Η Άννα Γουίντορ και ο Μάικλ Κορς. Φωτογραφία: AP

Ο Γουέμπερ υποτίθεται ότι ζήτησε από τα μοντέλα να βγάλουν τα ρούχα τους και στη συνέχεια τους άγγιξε ακατάλληλα και τη διάρκεια ασκήσεων «αναπνοής».

«Έχω κάνει άπειρες ασκήσεις αναπνοής και φωτογράφησα επαγγελματικά χιλιάδες γυμνά μοντέλα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά ποτέ δεν άγγιξα κανέναν ακατάλληλα. Λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά μου, αυτοί οι αναληθείς ισχυρισμοί είναι πραγματικά απογοητευτικοί. Τραβάω φωτογραφίες για πάνω από 40 χρόνια και τρέφω το μέγιστο σεβασμό για τον καθένα που έχω φωτογραφίσει» ανέφερε ο Γουέμπερ.

Η διευθύντρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, αναγνώρισε με ξεχωριστή επιστολή πως και οι δύο άνδρες «είναι προσωπική φίλοι μου».

«Πιστεύω έντονα στην αξία της συγχώρεσης» έγραψε, «αλλά παίρν πολύ σοβαρά τους ισχυρισμούς και εμείς στο Conde Nast αποφασίσαμε να θέσουμε την εργασιακή μας σχέση με τους φωτογράφους σε αναμονή για το άμεσο μέλλον».

Κι άλλα ονόματα όπως ακολούθησαν την κίνηση της Conde Nast. Ένας από τους μακροχρόνιους πελάτες του Τεστίνο, ο Μάικλ Κορς δήλωσε ότι «υπό το πρίσμα της σοβαρότητας αυτών των καταγγελιών, δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Τεστίνο για μελλοντικές διαφημιστικές εκστρατείες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ