«Κατέρρευσε» η Carillion - Βρετανική κατασκευαστική εταιρεία με ιστορία 200 ετών - iefimerida.gr

«Κατέρρευσε» η Carillion - Βρετανική κατασκευαστική εταιρεία με ιστορία 200 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάρρευση οδηγήθηκε η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία Carillion, καθώς οι πιστωτές της αρνήθηκαν να της παρέχουν οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική στήριξη, οδηγώντας την σε αναγκαστική εκκαθάριση.

Η εταιρεία, που απασχολεί 43.000 υπαλλήλους -εκ των οποίων οι 20.000 στη Βρετανία- παρέχει υπηρεσίες στους κλάδους της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να διατηρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες της.

Παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες, οι συζητήσεις δεν ήταν επιτυχείς και το διοικητικό συμβούλιο της Carillion κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για την έναρξη της υποχρεωτικής εκκαθάρισης με άμεση ισχύ, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είναι μια πολύ λυπηρή ημέρα για την Carillion, τους συναδέλφους, προμηθευτές και τους πελάτες μας. Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη στήριξη του επιχειρηματικού μας πλάνου και επομένως με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Philip Green.

Η εταιρεία, που έχει ιστορία 200 ετών, είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν ως πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών στη Βρετανία.

Η Carillion δέχθηκε πλήγμα από δαπανηρές καθυστερήσεις στις συμβάσεις και την πτωτική πορεία σε νέα της μονάδα. με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της καθώς και ζημίες άνω του 1 δισεκ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο.

Το χρέος και οι λοιπές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,5 δισεκ. λίρες. Στους πιστωτές της Carillion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι RBS, Santander UK και HSBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Carillion κατασκευαστική Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ