Βαγδάτη: 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι - iefimerida.gr

Βαγδάτη: 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριανταοκτώ νεκροί και τουλάχιστον 105 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της διπλής επίθεσης βομβιστών καμικάζι στο κέντρο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, που έγινε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους η διπλή επίθεση των βομβιστών-καμικάζι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους ενώ άλλοι105 είναι τραυματίες, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Οι δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν στην πλατεία Αλ Ταγιαράν, στο κέντρο της Βαγδάτης», είχε τονίσει λίγο νωρίτερα ο στρατηγός Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος της κοινής επιχειρησιακής διοίκησης, ενός οργάνου που συντονίζει τη δράση του στρατού και της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για 16 νεκρούς.

Η διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράκ είναι η δεύτερη του είδους μέσα σε τρεις ημέρες. Το σημείο της επίθεσης είναι μια πολυσύχναστη πλατεία, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά οικοδόμοι αναζητώντας δουλειά.

Η Βαγδάτη έχει γίνει συχνός στόχος βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων μετά την κατάληψη σημαντικών εδαφών του Ιράκ από το «Iσλαμικό Κράτος» το 2014.

Ωστόσο, η συχνότητα των επιθέσεων αυτών μειώθηκε μετά την ανακατάληψη όλων των εδαφών που ανακοίνωσε η ιρακινή κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

Between 25-30 victims died in the twin bombings in #Baghdad this morning , majority were low income labor workers waiting for their daily pay jobs pic.twitter.com/P9kWOwX1Cb

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ βομβιστική επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ