Ο Τσακαλώτος έταξε αναδιανομή 27 εκατομμυρρίων ευρώ για να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος έταξε αναδιανομή 27 εκατομμυρρίων ευρώ για να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 27 εκατομμύρια ακόμα κατάφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ξεπεράσει τα εμπόδια που όρθωσαν περισσότεροι από 15 βουλευτές τα τελευταία 24ωρα ειδικά για το ζήτημα των πολυτεκνικών επιδομάτων καλώντας τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τη Θεανώ Φωτίου να επαναξετάσουν το ζήτημα.

Η λύση απεμπλοκής αναζητήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και κατά πληροφορίες του iefimerida, οι βουλευτές που συνάντησαν τους αρμόδιους υπουργούς Τσακαλώτο Χουλιαράκη, Λιάκο, Φωτίου εξήγησαν ότι δεν είναι κανονικό πράγμα η κυβέρνηση να διευρύνει την ενίσχυση οικογενειών και παράλληλα να καλείται να απολογηθεί σε μεγάλο μέρος εξ αυτών, επειδή η παραμετροποίηση βλάπτει τις οικογένειες με τρία και τέσσερα τέκνα από ένα εισόδημα κι επάνω.

Παρά τη σκληρή άμυνα που έπαιξαν Τσακαλώτος και Φωτίου, τελικά το πρέσινγκ των βουλευτών (μεταξύ των οποίων και ο Ν.Φίλης) απέδωσε, αφού διαπιστώθηκε ότι με 27 εκ. ακόμα δεν προκύπτει ανάγκη για μείωση των επιδομάτων που δίνονται σε βάθος χρόνου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αν και το ύψος της νέας παρέμβασης οριστικοποιήθηκε εν τούτοις δεν υπάρχει ακόμα το ποσό. Συνεπώς το οικονομικό επιτελείο θα ξεκινήσει αγώνα δρόμου για ν/σ εξασφαλίσει από αναδιανομή δαπανών, τα 27 εκ., ώστε να ηρεμήσουν οι βουλευτές οι όποιοι αν και ανέβηκαν στα κεραμίδια με τους πλειστηριασμούς, τελικά θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα που έρχεται στη Βουλή. Η κουβέντα ωστόσο αναμένεται να ανοίξει για τα καλά, στο τέλος της εβδομάδας όπου συνεδριάζει (Παρασκευή και Σάββατο) η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ