Ανω-κάτω η κυβέρνηση λόγω Ζουράρι -Προηγείται η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, λένε στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Ανω-κάτω η κυβέρνηση λόγω Ζουράρι -Προηγείται η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, λένε στο Μαξίμου

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι / EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο και έντονη δυσφορία στον Πάνο Καμμένο προκάλεσε ο Κώστας Ζουράρις -ο οποίος τύποις τελεί υπό παραίτηση- μετά τον οχετό ύβρεων που εξαπέλυσε κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Και παρότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο εστιάζουν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, δεν περνά απαρατήρητη από το Μαξίμου ούτε η επιθετική στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος δεν παραλείπει να διαφοροποιείται συνεχώς, ενώ απείλησε και με το…τελεισίγραφο «ή αυτός ή εγώ!».

Τα παραπάνω, εύλογα πυροδοτούν τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Που ούτως ή άλλως θα δρομολογηθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Και εκτός τεράστιου απροόπτου όχι τόσο εσπευσμένα. Έγκυρες πηγές της κυβέρνησης ,πάντως, αναφέρουν στο iefimerida ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην παρούσα φάση. Ημερομηνία «κλειδί» για τον πρωθυπουργό είναι η 22α Ιανουαρίου, οπότε και θα περάσει από το κρας-τεστ στο eurogroup το πακέτο με τα ψηφισμένα προαπαιτούμενα.

Παραμένει ο «πονοκέφαλος» με τα οικογενειακά επιδόματα

Στο μεταξύ, το Σάββατο έλαβε χώρα στο Μαξίμου μπαράζ κυβερνητικών και κομματικών συσκέψεων. Με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε το «αγκάθι» για το μαχαίρι στα επιδόματα.

Όπως έλεγαν στο iefimerida αρμόδιες πηγές, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι βρίσκονται ζημιωμένοι και αυτό αναδεικνύεται ως δύσκολο θέμα στη διαχείρισή του, ειδικά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα που δέχεται πιέσεις από συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων.
Χαρακτηριστική, ήταν η κίνηση της Γεωργίας Γεννιά που δυσαρέστησε το Μαξίμου, ενώ δεν είναι η μόνη που έχει αντιρρήσεις σε σχέση με συγκεκριμένη ρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούν να βρουν τρόπο πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος.

Ουρές τα προαπαιτούμενα

Σημειωτέον, ότι υπάρχουν περί τα 25 προαπαιτούμενα που αφορούν σε δευτερογενή νομοθεσία (υπουργικές αποφάσεις κ.α) και αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπιζουν σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών, καθώς θέλουν μέχρι το euroworking group να εχουν ολοκληρώσει οσο περισσότερα προαπαιτούμενα γίνεται , για να μην υπάρξει κανένα πρόσκομμα στην τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης και κατ’ επέκταση στην έγκριση της επόμενης δόσης.

Ο Τσίπρας στη Βουλή θα μιλήσει για τα θετικά του νομοσχεδίου

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός -το μεσημέρι- από το βήμα της Βουλής θα δώσει το στίγμα του, αναδεικνύοντας τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει ότι είναι ένα από τα τελευταία δύσκολα σημεία για το κλείσιμο του προγράμματος και ένα νομοσχέδιο-σταθμός, καθώς η κυβέρνηση εισέρχεται στη φάση της τελικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ