Αποστόλου προς αγρότες: Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο ως το καλοκαίρι του 2018 - iefimerida.gr

Αποστόλου προς αγρότες: Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο ως το καλοκαίρι του 2018

Ο Βαγγέλης Αποστόλου (Φωτογραφία: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βαγγέλης Αποστόλου απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες, προκειμένου να συναντηθούν και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι είναι δικαίωμα των αγροτών να κινητοποιούνται και υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που βιώνουν δεν είναι άσχετα με αυτά που βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία και από την πλευρά του υπουργείου θα γίνει ότι είναι δυνατόν, μέσα στις δυνατότητες που υπάρχουν, να δοθούν λύσεις.

Τόνισε όμως ότι δεν γίνεται να πληρώνονται και κοινοτικές ενισχύσεις- έφτασαν τα 3 δισ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε σύμφωνα με τον ίδιο- αλλά να υπάρχουν και κρατικές ενισχύσεις, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται σύμφωνα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Σχετικά με το αίτημα των αγροτών για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018 καθώς ήταν μια από τις υποχρεώσεις, μια από τις δεσμεύσεις μας στα πλαίσια της μνημονιακής σύμβασης».

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, που όμως λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και των συγκεκριμένων πόρων δεν μπορούν να ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν όπως τα σχέδια βελτίωσης κ.α.

Τέλος ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ένταξης ενός ποσοστού της ενίσχυσης του «πρασινίσματος» στην «Κάρτα του Αγρότη», από όπου οι αγρότες μπορούν να λάβουν το 80% της βασικής ενίσχυσης 6-7 μήνες νωρίτερα, με χαμηλό επιτόκιο για αγορά των εφοδίων που χρειάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ