Μετέτρεψαν εργαστήριο ντόπινγκ σε εστιατόριο -Σερβίρει κοκτέιλ με «απαγορευμένες ουσίες» - iefimerida.gr

Μετέτρεψαν εργαστήριο ντόπινγκ σε εστιατόριο -Σερβίρει κοκτέιλ με «απαγορευμένες ουσίες»

Το παλιό εργαστήριο ντόπινγκ είναι πλέον εστιατόριο (Φωτογραφία: AP/ Artur Lebedev)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποτε εκεί γινόταν η ανάλυση δειγμάτων ούρων και αίματος των αθλητών, για τον εντοπισμό απαγορευμένων ουσιών. Σήμερα, σερβίρονται κοκτέιλ.

Το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ στο Σότσι, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου που είχε μεγάλες συνέπειες για τη Ρωσία, τώρα είναι εστιατόριο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το εργαστήριο στο οποίο- σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην διευθυντή του Γκρίγκορι Ροντσένκοφ- κάλυπτε επί χρόνια τους Ρώσους αθλητές που ντοπάρονταν.

Σήμερα πλέον σερβίρει αλκοόλ με... έμπνευση από το παρελθόν του κτιρίου και τις απαγορευμένες ουσίες. Για παράδειγμα υπάρχει το «Β' δείγμα». Σε αθλητικούς όρους, πρόκειται για αυτό που αναλύεται για να επιβεβαιωθεί αν ένας αθλητής έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες. Στο εν λόγω εστιατόριο πρόκειται για ένα κοκτέιλ με τεκίλα, σαμπούκα και καυτερή σάλτσα.

Ακόμη, μεταξύ άλλων σερβίρεται και το «Meldonium». Ετσι λέγεται η απαγορευμένη ουσία στην οποία έχουν βρεθεί θετικοί αρκετοί αθλητές- ανάμεσά τους και η σταρ του τένις Μαρία Σαράποβα. Στο συγκεκριμένο μενού πρόκειται για αψέντι με Red Bull.

Το εν λόγω ασυνήθιστο μενού επελέγη προκειμένου να μην ξεχνά κανείς την ιστορία του κτιρίου, δήλωσε στο Associated Press η διευθύντρια του εστιατορίου, Ελενα Ντιάτλοβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σότσι εργαστήριο ντόπινγκ κοκτέιλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ