Οι Γερμανοί αριστεροί προκαλούν φουρτούνες στο κόμμα Κουβέλη - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί αριστεροί προκαλούν φουρτούνες στο κόμμα Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη της σοβαρή εσωτερική κρίση βιώνει από χθες το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη με αφορμή μια ανακοίνωση καταγγελίας της γερμανικής αριστεράς που καταψήφισε το πακέτο της νέας δανειακης σύμβασης για την Ελλάδα, την οποία είχε όμως καταψηφίσει και η ΔΗΜ.ΑΡ. στην ελληνική Βουλή.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Γεράσιμος Γεωργάτος και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος. Μετά την επισήμανση του iefimerida.gr, χθες το πρωί, σήμανε συναγερμός.

Η ανακοίνωση κατέβηκε αμέσως και ενημερώθηκε ο κ. Κουβέλης ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη δυσφορία του. Ακολούθησε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νεα» ένας κύκλος τηλεφωνικών επαφών και ο κ. Γεωργάτος επανήλθε τονίζοντας ότι η δήλωσή του «από λάθος συνοδεύτηκε με την ιδιότητά μου ως υπευθύνου του τομέα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος καθώς απηχεί αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ.»

Ο Συνασπισμός έσπευσε πάντως να επισημάνει με ανακοίνωση της υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ρένας Δούρου ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση του Γεράσιμου Γεωργάτου, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα στάση του κόμματος που έχει καταψηφίσει και τα δύο μνημόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ