«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» - iefimerida.gr

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι που δώρισαν τους μισθούς τους βρέθηκαν στην χώρα μας και δήλωσαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση, τονίζοντας πως η Ευρώπη δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή τους στη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Μάρκο Γκάλντι και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο μίλησαν για την απόφασή τους να δωρίσουν τους μισθούς τους σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς την Ελλάδα.

«Δεν θα μπορούσε να οικοδομηθεί η Ευρώπη χωρίς τις δημοκρατικές και πολιτικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα», επισημαίνου και προσθέτουν: «Θα ήταν σαν να αφαιρούσαμε ένα μέρος από το πρόσωπο ενός ανθρώπου. Θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιστορία».

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι Ευρώπη των πολιτών ή να μην υπάρχει», είναι και η άποψη του κ. Γκάλντι, ο οποίος υπογραμμίζει πως «μια απλή οικονομική ένωση που δεν έχει θεμέλια στην ταυτότητά της, δηλαδή στους πολίτες της, είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Οι δύο δήμαρχοι διακρίνουν ευθύνες τόσο στις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και στην αποτυχία των ευρωπαϊκών μηχανσμών. Επιμένουν όμως πως στις παρούσες συνθήκες το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. «Δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ξανά ποτέ όπως πριν», αναφέρει ο κ. Γκάλντι και τονίζει πως είναι τεράστιο λάθος να περιοριστεί κανείς σε γενικεύσεις και καταγγελίες για την «επική κρίση», αντί να επικεντρωθεί στη διαχείρισή της και τη διασφάλιση του μέλλοντος των νεότερων γενιών.

«Είναι τόσο μεγάλη η αποτυχία που οι πρώτες χώρες οι οποίες παρέβησαν τους κανόνες του Προγράμματος Σταθερότητας ήταν η Γαλλία και η Γερμανία, δηλαδή οι ίδιες χώρες που τώρα απαιτούν την εφαρμογή αυστηρών μέτρων από την Ελλάδα», σημειώνει με νόημα ο κ. Μοσκατιέλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ