Βενεζουέλα: Eκκληση Μαδούρο για αλληλεγγύη προς τις χώρες στις οποίες «επιτέθηκε» ο Τραμπ - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Eκκληση Μαδούρο για αλληλεγγύη προς τις χώρες στις οποίες «επιτέθηκε» ο Τραμπ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προέτρεψε την Παρασκευή την Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA) να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες στις οποίες «επιτέθηκε» ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τις «χώρες απόπατους».

«Είναι σημαντικό η ALBA να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους λαούς στους οποίους επιτέθηκε ο Τραμπ: αυτούς της Αϊτής, του Ελ Σαλβαδόρ και της κεντρικής Αμερικής», διότι «πρώτα έρχονται τα λόγια της περιφρόνησης, κατόπιν οι απειλές, και μετά ακολουθούν οι πράξεις», έκρινε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ενός πολιτικού συμβουλίου της ALBA στο Καράκας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μετανάστευση την Πέμπτη αναφέρθηκε –σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ– σε κράτη της Αφρικής, στην Αϊτή και στο Ελ Σαλβαδόρ κάνοντας λόγο για «χώρες απόπατους».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ζήτησε η ALBA (στην οποία συμμετέχουν, εκτός από τη Βενεζουέλα, ο Ισημερινός, η Κούβα, η Νικαράγουα, η Βολιβία και νησιά της Καραϊβικής) να «ενωθούν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους» μετά την «επίθεση, την περιφρόνηση και τον ρατσισμό» που επέδειξε σύμφωνα με τον ίδιο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την Παρασκευή, ο ρεπουμπλικάνος άφησε να εννοηθεί ότι δεν χρησιμοποίησε την επίμαχη έκφραση: «Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από εμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν σκληρή, αλλά όχι αυτή η γλώσσα», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Όμως αμερικανοί κοινοβουλευτικοί ανέφεραν είτε ότι άκουσαν τον αμερικανό πρόεδρο να εκφράζεται ακριβώς όπως μεταδόθηκε, ή ότι τους το επιβεβαίωσαν παρόντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Νικόλας Μαδούρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ