Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών χωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών χωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Xωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευση σε συνομιλία του με δημοσιογράφους σημειώνοντας παράλληλα πως το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε δε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι εντελώς ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό. Σημείωσε ακόμη ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να εισέλθει σε συζητήσεις, είναι πλήρως αποσαφηνισμένη, επομένως η κυβέρνηση καλείται να ξεκαθαρίσει συνολικά τη θέση της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για μυστική διπλωματία και πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης. «Μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί. Ειναι απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεται κάποιος Χρυσαυγίτης επειδή έχει ευαιαθησία. Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης. Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια αλλά όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα». Επεσήμανε ότι «έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες. Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΠΓΔΜ ΝΔ Σκοπιανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ