Oι ερωτικές ιστορίες της Πέτρα Φον Καντ στο ΚΘΒΕ -Ακατάλληλο για ανήλικο κοινό [εικόνες] - iefimerida.gr

Oι ερωτικές ιστορίες της Πέτρα Φον Καντ στο ΚΘΒΕ -Ακατάλληλο για ανήλικο κοινό [εικόνες]

Εργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την νέα του παραγωγή «Τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Τριάντα χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα το έργο του Φασμπίντερ, που έχει μεταφερθεί από τον ίδιο και στον κινηματογράφο, έρχεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.

Η παράσταση «Τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» είναι ακατάλληλη για ανήλικο κοινό.

Oι ερωτικές ιστορίες της Πέτρα Φον Καντ στο ΚΘΒΕ -Ακατάλληλο για ανήλικο κοινό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.
«Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον».

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Oι ερωτικές ιστορίες της Πέτρα Φον Καντ στο ΚΘΒΕ -Ακατάλληλο για ανήλικο κοινό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο ρόλο της Πέτρα φον Καντ η Αγγελική Παπαθεμελή.
Παίζουν: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (Βαλερί φον Καντ), Στεφανία Ζώρα (Γκάμπι φον Καντ), Ειρήνη Κυριακού (Κάριν Τιμμ), Μαριάνθη Παντελοπούλου (Μαρλένε), Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου (Σιντονί φον Γκράζεναμπ).

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης, Σκηνικά – Κουστούμια – Σκηνικά Αντικείμενα: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου, Μουσική Σύνθεση: Μίνως Μάτσας, Κίνηση: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Μεντερίδου, Ιωάννα Ντάτση, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Oι ερωτικές ιστορίες της Πέτρα Φον Καντ στο ΚΘΒΕ -Ακατάλληλο για ανήλικο κοινό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΦΟΝ ΚΑΝΤ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου & Χάρης Πεχλιβανίδης
Έναρξη: 20 Ιανουαρίου 2018
ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ
Διάρκεια: 100’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ