Οπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για τη δόση: Θα φτάσει τα 6,7 δισ. ευρώ -Αλλα έλεγαν χθες - iefimerida.gr

Οπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για τη δόση: Θα φτάσει τα 6,7 δισ. ευρώ -Αλλα έλεγαν χθες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι ακριβώς μεσολάβησε στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ωστόσο η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε στροφή 180 μοιρών, «καταπίνοντας» τη χθεσινή διάψευση για το ύψος της δόσης που θα συνοδεύσει την τρίτη αξιολόγηση.

Οι πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο ανέφεραν ότι η δόση θα κυμανθεί στα 7,5- 8 δις ευρώ, προκειμένου να ενσωματωθεί κι ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, εν όψει λήξης του προγράμματος. Άγνωστο για ποιο λόγο, η κυβέρνηση «επιτέθηκε» με non paper, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετα τα όσα γράφηκαν και προσδιόρισε το ύψος της δόσης στα 4,5 δις ευρώ, λιγότερα ακόμα κι από τον αρχικό σχεδιασμό του ESM για 5 δις ευρώ.

Σήμερα, αφού προηγήθηκε το EWG κι ενώ οι πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο επέμειναν ότι η δόση μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 7 δις ευρώ, η κυβέρνηση σαν να μην υπήρξε η χθεσινή διάψευση, προσδιόρισε το ύψος της δόσης στα 6,7 δις ευρώ!

Συγκεκριμένα, από το ποσό αυτό, 3,3 δις ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του Χρέους ως και τον Ιούνιο, άλλα 1,5 δις ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενώ 1,9 δις ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση ύψος δόσης ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ