H Βουλγαρία στην προεδρία της ΕΕ και σε κλοιό διαδηλώσεων -Χιλιάδες στους δρόμους της Σόφιας [εικόνες] - iefimerida.gr

H Βουλγαρία στην προεδρία της ΕΕ και σε κλοιό διαδηλώσεων -Χιλιάδες στους δρόμους της Σόφιας [εικόνες]

«Έξω το ΝΑΤΟ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βούλγαροι διαδήλωσαν στη Σόφια ζητώντας τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πάταξη της διαφθοράς με αφορμή την ανάληψη χθες της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία.

«Η δύναμη στη διαφθορά», αναφερόταν σε πανό που απαντούσε στο σύνθημα της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ: «Η δύναμη στην Ένωση».

H Βουλγαρία στην προεδρία της ΕΕ και σε κλοιό διαδηλώσεων -Χιλιάδες στους δρόμους της Σόφιας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οικολόγοι, φιλορωσικές οργανώσεις, όπως και αντιευρωπαϊκές, αλλά και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, αστυνομικοί και συνταξιούχοι ζήτησαν μεταξύ άλλων -σε περίπου δέκα διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας- αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

H Βουλγαρία στην προεδρία της ΕΕ και σε κλοιό διαδηλώσεων -Χιλιάδες στους δρόμους της Σόφιας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μόνον οι αστυνομικοί πήραν άμεσα απάντηση, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δέχθηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια λεβ (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ) για να αυξηθούν οι μισθοί τους.

H Βουλγαρία στην προεδρία της ΕΕ και σε κλοιό διαδηλώσεων -Χιλιάδες στους δρόμους της Σόφιας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

φωτογραφία: twitter

Ομάδα πολιτών που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συγκεντρώθηκε για να κάψει τη σημαία και των δύο αυτών θεσμών, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ», κάτι το οποίο ζητεί μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών στη Βουλγαρία που είναι μια από τις πιο φιλοευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλγαρία προεδρία ΕΕ διαδηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ