Η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε να πετάνε ζωντανούς τους αστακούς στο καυτό νερό - iefimerida.gr

Η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε να πετάνε ζωντανούς τους αστακούς στο καυτό νερό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε την Τετάρτη την πρακτική που συνίσταται στο να πετάνε ζωντανούς τους αστακούς στο καυτό νερό, αναφέροντας ότι θα πρέπει να τους ζαλίζουν πριν τους θανατώσουν.


Στο πλαίσιο αναθεώρησης των σχετικών νόμων για την προστασία των ζώων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι από την 1η Μαρτίου 2018 «η πρακτική που συνίσταται να πετούν ζωντανούς τους αστακούς στο καυτό νερό, η οποία συνηθίζεται στα εστιατόρια, δεν θα επιτρέπεται πλέον».
Οι αστακοί «θα πρέπει στο εξής να ζαλίζονται πριν σκοτωθούν», σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS, μόνο τα ηλεκτρικά σοκ ή «η μηχανική καταστροφή του εγκεφάλου» θα επιτρέπονται.
Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι αστακοί και τα άλλα οστρακοειδή έχουν πολύπλοκα νευρικά συστήματα και αισθάνονται πραγματικά πόνο όταν τα πετάνε στο καυτό νερό.
Επιπλέον, εκτός από την οδηγία, τα οστρακοειδή δεν θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή σε παγωμένο νερό, αλλά ότι θα πρέπει να διατηρούνται «στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελβετία αστακοί καυτό νερό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ